Skip to content

Bankjes in Nederweert met rug naar kanaal…

Redactie
18 mei 2016 | 17:51

Advertentie

Themaraad Kanaalzone Nederweert-6243Dinsdagavond was er een info- en discussieavond over de eventuele toekomstige invulling van de Kanaalzone in Nederweert. Bureau Rho, adviseurs voor leefruimte, presenteerde de resultaten van de workshops die gehouden werden samen met belanghebbenden en aanwonenden. Hierbij mochten deelnemers dromen over hoe dit gebied er in de toekomst uit zou moeten zien. De plannen moesten wel enigszins haalbaar en realistisch zijn wat uiteindelijk geleid heeft tot de vier scenario’s die tijdens deze avond in de Pinnenhof werden gepresenteerd.

De plannen bevatten ideeën als een nieuwe passantenhaven, een extra brug, twee extra bruggen, nieuwbouw scouting en groen/park met sport- en spelmogelijkheden. Ook zorgwoningen aan het water met terrassen en een wandelboulevard met hotel worden genoemd. Tijdens de sessies was het vooral belangrijk om met een ander blik naar het kanaal te kijken.

De bankjes in Nederweert staan met de rug naar het kanaal. Dat is hoe we het kanaal ervaren“.

Als je vanuit de Schoolstraat komt, rij je tegen een vangrail aan met flink wat groen zodat je het kanaal niet kunt zien. Wil je het kanaal bij het dorp en de gemeenschap betrekken dan zullen de bankjes met het gezicht naar het kanaal moeten komen te staan zoals dat in bijvoorbeeld Weert en Helmond is.

Al geruime tijd leeft de wens om het gebied tussen Nederweert en Budschop opnieuw in te richten. Veel mensen ervaren het kanaal nu als een barrière en dat zou je met het ontwikkelen van de Kanaalzone voor een deel kunnen opheffen. De uitwerking van het gebied was aanvankelijk gepland nadat er definitief een besluit is genomen over de aanleg van de randweg. Als de randweg er namelijk niet komt dan blijft de N266 een drukke weg en dan kunnen deze plannen hier niet gerealiseerd worden.

Themaraad Kanaalzone Nederweert-6212

De bijeenkomst werd gehouden in de Pinnenhof omdat er een grote opkomst werd verwacht. Het thema staat namelijk direct in verband met de randweg en bij die bijeenkomsten is het altijd heel druk. Een aantal raadsleden, vertegenwoordigers van wat belangengroepen, ambtenaren van de gemeente en eigenlijk maar een handje vol belangstellenden waren op de bijeenkomst afgekomen. Ondanks de grootse plannen en de fantastische kansen voor Nederweert en al haar inwoners, blijkt er maar weinig interesse te zijn.

Het plan dat nu verder uitgewerkt wordt dient als extra onderbouwing voor de aanleg van de Randweg. Het is dus onderdeel van een totaalplan zodat alle voordelen en nadelen van het aanleggen van een randweg kunnen worden afgewogen. Ook de resultaten van de online enquête, waar ruim 200 reacties op binnenkwamen, worden meegenomen. Op 27 juni is er weer een themaraad over dit onderwerp waarna de raad zich op 12 juni over het voorstel zal gaan buigen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie