Skip to content

Wat als

Redactie
22 mei 2016 | 20:00

Advertentie

ruben WeekersGebeurt is gebeurd’, deze tautologische dooddoener gebruikt men vaak als het gaat om slechte beslissingen met een verkeerde afloop tot gevolg. Zonde. Gebeurtenissen met een negatief einde bieden júist de perfecte stof tot nadenken, want wat nou bijvoorbeeld als Hitler homo was geweest? Of het Duitse elftal in ’74 de avond van te voren bedorven bratwurst had gegeten. Het verleden is helaas niet te veranderen, maar fantaseren mag wel.

Want wat als..
Geert Wilders een foute Duitse schlagerzanger zou zijn? Met hits als Dein Haus im See, 99 luftkannonnen of eins, zwei Grenzepolizei laat hij menig huisvrouwenslip vochtig achter. Door zijn hoogblonde haar en strakke Lederhosen op de cover van zijn albums zou hij uitgegroeien tot een ware hype. Der Geert pakt de jury van het Eurovisie Songfestival met enkele opzwepende bergkreten in en zou ondanks zijn sterrenstatus nog altijd bejaardentehuizen, kinderpartijtjes en AZC’s bezoeken.

En wat als..

Willem Alexander een wekelijkse talkshow zou hebben, genaamd ‘De Koning Draait Door’. Dit programma, wekelijks te zien op BNN, zou erop gefixeerd zijn zo veel mogelijk te experimenteren met drugs en andere extravagante onderwerpen. Al na aflevering nummer 1, waarin King Willie knetterstoned een ezel bevredigt, zou zijn volk hem nooit meer afdoen als saai, duf of een beetje kneuterig.
In de toekomst zou hij na een eerste succesvol seizoen uitgroeien tot ware volksaanvoerder. Geheel in stijl opent Willem dan in felrode cowboylaarzen en glinsterend latexpak de afleveringen. Terwijl hij een gemaskerde Filemon Wesselink aan een honderiem meetrekt betreedt hij het podium waar hij onthaalt wordt als een baas. Wat een koning.

Wat als..

België een kolonie van Nederland zou zijn? Al onze vervelende klusjes doen deze nieuwe tweederangs reserveburgers. Ieder Nederlands gezin krijgt een persoonlijke huishoud-Belg die dagelijks wast, strijkt en frieten bakt. Tevens hebben we eindelijk reden tot juichen op het aankomende EK, ‘onze Belgische jongens’ zouden door een ijzersterke strategie (winnen=eten, verliezen=honger) moeiteloos de titel binnehalen. Het Nederlandse volk zou massaal kunnen genieten van het voetbal.

Wat als..

Er een nudistencafé in Nederweert was? Zou je erheen gaan? Een avondje met een bevriend stel dit café betreden terwijl de postbode, wethouder en buurman poedeltje naakt in de rokersruimte zitten. Een uitdaging voor onze conservatieve dorpscultuur. Langzaamaan zou toûte Nederweert aanwezig zijn in het stomerige doch coole nudistencafé. Gezien en gezien worden, nergens anders vindt je een dergelijke experience.

Wat als’ is het credo van de fantasie. Daar waar de realiteit allang beslist heeft, terwijl je fantasie op hol slaat. Helaas zal het altijd bij fantasie blijven, nooit zullen dit soort scenario’s werkelijkheid worden. Toch blijven we hoop koesteren, wachtend tot dat nieuwe nudistencafé er daadwerkelijk komt.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie