Skip to content

Leveroy Dames 1 nog volop in de race voor promotie

Redactie
25 mei 2016 | 11:00

SV Leveroy Dames 1Zondagmorgen begonnen de dames van Leveroy aan het 2de duel tegen Udi ’19 VR1 (de eerste wedstrijd was in een 2-2 gelijkspel geeindigd). Wat ze van deze wedstrijd konden verwachten was nog afwachten. Zeker was in ieder geval wel dat het qua teamwork zeker goed zat. Dit was zaterdagavond/nacht al bevestigd.

In de eerste helft van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het zag er naar uit dat het een pittige wedstrijd zou worden. UDI’19 zette goed druk op de Leveroyse defensie maar gevaarlijke situaties kwamen hier niet uit voort. Rond de 10de minuut kwam Petra van de Kruys oog in oog met de keepster dankzij goed doorjagen op de verdediging. Helaas ging het schot op doel naast de verkeerde kant van de paal. Hierna was het een over en weer voor beide ploegen. Een 0-0 stand was op dat moment terecht. Leveroy had moeite met de vrije man te vinden en ook UDI mistte de finesse om het af te maken. Ook doelvrouw Saskia moest hier en daar nog haar handen voor de bal plaatsen. Na enige tijd begon Leveroy steeds meer te tikken en het spel te verbeteren. Uiteindelijk loonde zich dit dan ook. Vlak voor rust was Petra van de Kruys scherp genoeg om de 1-0 binnen te tikken. UDI kreeg de bal van de corner niet goed weggewerkt en hier profiteerde Leveroy van.

Na de rust stond Leveroy puik te voetballen. De verdediging stond als een huis, tikte de bal goed rond en de mannetjes op het middenveld en voorin werden gevonden. Hierdoor vond UDI het nodig om iets hardere maatregelen te treffen. Na een overtreding op Nicol Barten kreeg Leveroy een vrije trap. Trainer Wim Zwambag maande de bankzitters tot stilte vanwege een voorspelde 2-0. Dit volgde Sandra Smeets ook netjes op. De bal werd knap in de hoek gekruld. 2-0 op het scorebord. UDI voerde de druk op, waardoor ze hier en daar nog wat kansjes kregen maar geen belovend spel. Toch viel er verrassend de 2-1. Het was zaak om nu het eigen spel goed vast te houden. Dit deed Leveroy dan ook en er kwamen meerdere verdiende kansen. Een overtreding op Marlou van Diepen werd gezien en resulteerde dan ook in een vrije trap. Sandra Smeets nam plaats achter de bal en wist te profiteren van een, door UDI’s verdediging, veranderd schot. Een 3-1 stand leek al een prima uitslag maar dit was niet genoeg voor de geoliede machine. Nog geen minuut na de 3-1 kreeg ook invalster Vivian Hendriks een goede kans op een 4-1. Helaas mocht dit net niet zo blijken, maar daar bleef het niet bij. Na wederom een overtreding vanuit UDI’s kant mocht Sandra Smeets weer plaatsnemen. Ook deze bal werd perfect in de goal gekruld. Hierdoor werd de stand alsnog 4-1 met nog een kwartier te spelen. UDI kreeg geen grip meer op de wedstrijd en op het spel van Leveroyse kant. Zo werd er uiteindelijk 3 minuten voor tijd, het leek wel moeiteloos, een goed samenspel tussen Sandra Smeets en Sildra Zwambag uitgeperst, waarbij laatstgenoemde koel afrondde en zorgde voor de uiteindelijke uitslag: 5-1.

Door deze uitslag is Leveroy door naar de finale ronde voor promotie. Volgende week zondag 29 mei gaat de reis naar Eindhoven en op 5 juni volgt de return in Leveroy de winnaar promoveert naar de 2e klasse.