Skip to content

Luister jij naar de stem van jouw hart?

Redactie
26 mei 2016 | 17:00

Advertentie

Hart-zaken. Wat gaat ons na aan het hart? Met hart en ziel bezig zijn voor je zaak. Prima!!! Dromen die je wilt verwezenlijken. Perfect!!!  We worden echter vaak zo in beslag genomen door de drukte van de dag dat we geen tijd nemen om stil te staan. Stil te staan en te luisteren naar wat ons hart zegt. Stil te staan en te voelen of je blij wordt van je werk, van de zaak waarmee je bezig bent. Geeft het je energie of vraagt het energie en raak je daardoor uitgeput.

Als je stilstaat en luistert naar je hart krijg je antwoorden. Word je blij of voel je paniek, boosheid. In hoeverre is het verlangen van wat je zou willen doen ook wat je werkelijk doet.

Als je samenwerkt, personeel hebt weet je dan ook wat hun drijfveren zijn, weet de ander ook waar jij van droomt? Soms is het spannend te vertellen over wat je bezig houdt. Kwetsbaar misschien. Het is goed om dromen te hebben, ook al kun je deze nu niet realiseren. Ze kunnen wel een drijfveer zijn om te handelen, om over hobbels heen te stappen en deze op te ruimen.

Neem de tijd om een collega, een familielid of vriend aan te moedigen, uit te nodigen te delen wat op het hart ligt. Niemand hoeft het alleen te doen. Alles in de natuur toont ons voortdurend de waarde van het scheppen van een sterk netwerk. De bomen bieden beschutting en steun aan veel verschillende bewoners. We zijn allemaal met elkaar verbonden en wanneer we elkaar steunen, wint iedereen.

HET KLOPPENDE ANTWOORD

Wees zorgzaam voor jezelf en je omgeving en zorg goed voor je bedrijf. Ben je met je bedrijf waar je hoort te zijn? Neem even de tijd, ga zitten en geef jezelf de ruimte om deze vraag te stellen. Je hoofd vindt er van alles van maar je hart geeft het antwoord wat klopt.
Als je naar de stem van je hart luistert en ernaar leeft, zul je merken dat je gelukkig bent. Dit werkt door in je omgeving en dus ook in je bedrijf en je werknemers of collega’s.

Het is verrassend hoe dit kan veranderen.

Kernwijze is een samenwerking van twee Rebalancers, Nell Ketelaars (www.rebalancingnederweert.nl) en Annemiek Heijnen (www.praktijkleefruimte.nl). Daarnaast hebben we beiden veel ervaring in het werkveld. Als Rebalancers bundelen we onze krachten en inzichten om vernieuwend de problemen in het bedrijfsleven aan te pakken. Ben je nieuwsgierig naar de ijsberg onder water? Ben je benieuwd naar wat er onder het oppervlak leeft? Heb je te maken met verklaarbare en onverklaarbare verstoringen binnen een organisatie? Wil je meer inzicht in hoe te handelen en te veranderen? KernWijZe biedt verrassend snelle analyses die verstoringen boven water krijgen, waardoor deze omgezet worden in kansen.

Meer informatie vind je op www.kernwijze.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie