Skip to content

Dreigt jouw kind school te verlaten zonder diploma?

Glendi
31 mei 2016 | 8:46

Advertentie

Angelique CarisIn Nederland moet je minimaal een MBO niveau 2 diploma halen om een starterskwalificatie te hebben op de arbeidsmarkt. Jongeren met een Havo diploma of hoger voldoen automatisch hieraan. Zonder starterskwalificatie val je onder de groep voortijdig schoolverlaters.

In een land waar onderwijs voor iedereen toegankelijk is, komt dit helaas toch vaker voor dan men zou verwachten. Maar wat als leerling, ouders en school er samen niet meer uitkomen? Waar kun je dan naartoe?

Onderwijsconsulenten

Sinds de inwerking treding van de Wet Passend Onderwijs op 1 augustus 2014 zijn onderwijsconsulenten inzetbaar. Zij kunnen ouders en scholen begeleiden of adviseren bij situaties die zich kunnen voordoen bij kinderen die extra zorg nodig hebben op school. Ook kunnen zij hulp en ondersteuning bieden aan jongeren die school dreigen te verlaten of al lang thuiszitten.

Mijn inziens is het goed dat alle partijen een beroep kunnen doen op onderwijsconsulenten. Soms is het fijn als er iemand van buitenaf ondersteuning biedt in een gevoelige kwestie. Het gaat tenslotte om je kind en zijn of haar toekomst. Een onafhankelijke persoon die weet wat je rechten en plichten zijn.

Hoe vaak worden er beslissingen genomen op basis van aannames? Studiekeuze, motivatie en puberteit is een combinatie waarin wij in ons onderwijsstelsel mee te maken hebben. Een combinatie die elkaar soms sterk kan tegenwerken. Komt daarbij extra zorg om de hoek kijken, dan kan het wel eens de verkeerde kant uitgaan.

Meer informatie over onderwijsconsulenten en wat zij voor u kunnen betekenen vindt u op  www.onderwijsconsulenten.nl

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Op zoek naar werk? Kijk op de vacature-pagina van Nederweert24.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie