Skip to content

Activiteitenoverzicht BC De Pelen jubileummaand juni 2016

Glendi
31 mei 2016 | 12:00

Advertentie

De Groote Peel OspelBuitencentrum De Pelen viert in juni haar 50-jarig jubileum met een aantal verrassende activiteiten. Hieronder vind je een overzicht van wat er in de jubileummaand allemaal te doen is:

Peelpodium korenmiddag met De Veengalm en Bel Canto – zondag 5 juni
Op zondag 5 juni is er een Korenmiddag en wordt de Peelfilm van Cor Speek in het Buitencentrum getoond. De koren die zingen zijn De Veengalm uit het Brabantse Neerkant en Bel Canto uit Nederweert (Limburg). De voorstellingen zijn om 13.30 en om 15.00 uur in de Peelboerderij. Op dezelfde tijdstippen wordt er in de Activiteitenruimte van het Buitencentrum een film over De Peel getoond met prachtige beelden van de flora en fauna in dit bijzondere hoogveengebied. Entree voor de voorstellingen is een vrijwillige bijdrage.

Buitencentrum De Pelen viert feest! – zondag 12 juni
Tussen 12.30 tot 17.00 uur zijn er verhalenvertellers, doe- en ontdekplekken, creatieve en actieve activiteiten zoals een Roversspel en nog veel meer activiteiten, vooral voor gezinnen met kinderen. Kom naar de Pelen en laat je verrassen! Deelname aan (de meeste) activiteiten is gratis.

Excursieworkshop fotografie voor senioren – woensdag 15 juni
Een wandeling door de Groote Peel is een geweldige ervaring. Het levert prachtige beelden op: water, spiegelingen, wind en wolken, en begroeiing met een veelheid aan vormen, structuren en kleuren. Voor wie deze ervaring vast wil houden en vast wil leggen houdt Staatsbosbeheer op woensdag 15 juni een Excursieworkshop fotografie. De Peelgids, die deze activiteit begeleidt, geeft je tips en trucs voor het maken van mooie foto’s. Deze excursie is speciaal bestemd voor mensen van 50 jaar en ouder. De route is 2 kilometer lang en verhard, dus ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers. Starten om 13.30 en de workshop eindigt rond 16.00 uur. Deelname kost € 5 per persoon. Aanmelden is noodzakelijk via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Peelpodium met Out Of The Peat Pop – zaterdag 18 juni
Vanaf 13.00 uur zijn er op de picknickweide van het Buitencentrum optredens van bandjes van Rick’s Rockplein en het ‘In de Band project’. Voor dit laatste hebben kinderen van groep 7/8 van de basisscholen in Nederweert onder begeleiding van docenten van Rick’s Rockplein een popsong ingestudeerd die ze laten horen. Om 16.00 uur wordt het festival afgesloten met een optreden van de winnaar van de Battle of the Bands 2016: Eleven Dirty. Entree tot het festival is gratis.

Peelpodium met Hot Buskers – zaterdag 18 juni
Deze Nederweerter band brengt een uiterst aanstekelijke combinatie van early jazz, western swing, alt country en folk blues. Authentiek en ongepolijst, traditioneel en modern, toegankelijk en origineel. En dat alles in een akoestische setting rondom één microfoon. The Hot Buskers, een onweerstaanbaar vrolijke band met gedreven muzikanten op gitaar, mandoline, dobro, contrabas, mondharmonica, trompet, percussie, accordeon, die ook nog eens allemaal zingen. De voorstelling begint om 20.00 uur en entree is € 2,50 per persoon.

Vaderdagwandeling – zondag 19 juni
Verras vader en trakteer hem en jezelf op een actieve ontdektocht in de natuur. Vader wordt tijdens deze actieve excursie vooral op zijn boswachter kwaliteiten getest met opdrachten zoals een boom meten, waterdieren scheppen, een takkenwal maken en nog veel meer leuke opdrachten in de prachtige natuur van Nationaal Park De Groote Peel. De activiteit start om 11.00 uur bij de balie van het Buitencentrum. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname kost € 5 voor volwassenen en € 3,50 per kind. Reserveren gewenst via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Peelpodium met Trio Mari de Bijl – zondag 19 juni
Boswachter, tekstschrijver en zanger Mari de Bijl brengt, samen met Jan Willem Verhoeven en Theo Leupen een aantal Brabantse liedjes. Zijn inspiratie haalt Mari uit wat hij beleeft in de natuur. Dat doet hij met veel humor en variatie! De voorstellingen zijn om 13.30 en 15.00 uur. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium.

Vollemaanwandeling in De Groote Peel – maandag 20 juni
Op die avond kan je weer dwalen over de door de maan verlichte peelbanen. Al je zintuigen staan op scherp, de duisternis en geluiden van de Peel in de avond worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring! De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 20.30 uur bij de ingang van het Buitencentrum. Deelname kost € 7,50 voor volwassenen en € 5 per kind. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl

Fotoworkshop Landschapsfotografie met Nando Harmsen – zaterdag 25 juni
Ga op pad met fotograaf Nando Harmsen en ervaar én fotografeer het landschap in Nationaal Park De Groote Peel. De workshop bestaat uit een stukje theorie en veel praktijk. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreide digitale reader waarin alle aspecten van het fotograferen in de natuur aan bod komen, in eenvoudige duidelijke woorden. Deze reader is een goede voorbereiding voor de workshop en bied een handig naslagwerk voor later. Voor deze workshop geldt een maximum van 15 deelnemers. De starttijd is 9.30 uur bij het Buitencentrum en de workshop duurt vier uur. Deelname kost € 49 per persoon. Online reserveren www.staatsbosbeheer.nl

Peelpodium met Reintje en haar Voskes – zondag 26 juni
Deze kinderband uit Nederweert is hartstikke populair in het (Neder)weerterland. Zeker bij kinderen, want zangeres Anouk Roost en haar muzikale vrienden spelen super vrolijke en aansprekende kinderliedjes. Ook deze middag gaat Reintje weer helemaal los en kun je genieten van de nummers van de liedjes van Dirk Scheele, Kleintje Kaf, Cowboy Billy Boem, VOF de Kunst en Jeroen Schipper. De voorstellingen zijn om 13.30 en 15.00 uur. Entree is een vrijwillige bijdrage.

Verrassende Veentocht – zondag 26 juni
De route is 8 tot 10 kilometer lang en de excursie duurt ongeveer 3 uur. Welke route de Peelgids loopt, dat is een verrassing. Bovendien is elk seizoen anders, dus ook elke keer verrassend wat je tegenkomt. Na afloop lekker samen nagenieten van koffie met een stuk overheerlijke Limburgse vlaai. De Verrassende Veentocht start om 13.00 uur bij het Buitencentrum. Deelname kost € 10 inclusief koffie/vlaai. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl

FEESTACTIE: In juni ontvang je bij besteding van € 50 in de winkel en bij reservering van een excursie/kinderfeestje een nestkastje of een birdswing met voer cadeau!

logo 50 jaar BC De PelenBuitencentrum De Pelen bevindt zich aan de Moostdijk 15 in Ospel en is op dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00

Advertentie