Skip to content

Merefeldia-bestuur op volle sterkte

3 juni 2016 | 11:36

Bestuurskamer merefeldia NederweertHet bestuur van Merefeldia kent geen vacatures meer. De drie laatste vrije bestuursfuncties zijn ingevuld. Peter Janssen, Rob Korsten en Henk Kluskens zijn deze week begonnen in hun nieuwe functie.

Tijdens de voorbije extra algemene ledenvergadering kozen de leden een tweetal nieuwe bestuursleden. De leden benoemden Femke Stultiens-Hanssen tot bestuurslid voetbalzaken en er was tevens een akkoord voor het nieuwe bestuurslid aanbod: Paul Swinkels. Daarmee was het bestuur van de interim-organisatie nog niet voltallig. De laatste drie overgebleven vacatures zijn sinds deze week ingevuld.

Penningmeester
Om sturing te geven aan en controle te hebben over de financiële processen hebben ze Peter Janssen bereid gevonden voor de functie van penningmeester. Met het tussentijds wegvallen van John van Nieuwenhoven, was deze positie tijdelijk niet bezet. Onlangs zijn ze ook op financieel gebied de taken gaan scheiden. Zo voeren Frans Gommans en Paul Vossen de administratie en geven Huub Janssen en Thomas Stienen richting aan het contributieproces. Peter Janssen zal zich eerst gaan toeleggen op de totstandkoming van de begroting 2016/’17 en de invoering van een budgetteringssystematiek.

Sponsorzaken
Hoewel ze in de persoon van Hein Leën de post van sponsorzaken in het bestuur reeds bezet hadden, neemt Rob Korsten deze taak nu tussentijds over. Rob zal daarmee sturing geven aan de commissie sponsorzaken en is in die hoedanigheid eindverantwoordelijk voor het sponsorbeleid van de vereniging.

Netwerk en organisatie
Mede dankzij zijn flexibiliteit schuift Hein Leën als het ware een plekje op. Hein gaat op zijn beurt zich vanaf nu inzetten als bestuurslid netwerk & organisatie. In deze functie is Hein verantwoordelijk voor het actuele verenigingsplan. Ook geeft hij richting aan de commissie leden- en vrijwilligerszaken. Zij zorgen voor de ledenadministratie, erkenning en waardering van leden en vrijwilligers voor een voortdurend gevulde organisatie.

Maatschappelijke rol
Als grootste vereniging van de gemeente Nederweert ziet Merefeldia een maatschappelijke rol weggelegd in het stimuleren van gezond gedrag, sociale participatie en persoonlijke ontwikkeling van jong en oud. Henk Kluskens wil, als nieuw bestuurslid maatschappelijke rol, dit verder ontwikkelen. In deze functie is Henk nauw betrokken bij het samenwerkingsverband Bengele Beweegt en geeft hij invulling aan de maatschappelijke rol van Merefeldia binnen de kern Nederweert, inclusief Budschop.

Het drietal Peter Janssen, Rob Korsten en Henk Kluskens zal ad-interim functioneren en is verkiesbaar tijdens de reguliere algemene ledenvergadering in het najaar.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00
Workshops-Weerter-Mannenkoor
Ontdek je stem!
19 oktober 2024 | 15:00

Advertentie