Skip to content

SV Leveroy promoveert naar 4e klasse

Redactie
5 juni 2016 | 23:30

2016-06-05 Promotie SV Leveroy 1Het eerste team (Leveroy 1) van voetclub SV Leveroy promoveert na 1 jaar in de 5e klasse door naar de 4e klasse door een prachtige 0-6 overwinning van Racing Boys uit Deurne. Eerder won het team thuis in Leveroy al met 3-2. Met deze overwinning promoveren ze naar de 4e klasse.

Verslag

Leveroy liet er geen gras over groeien en kwam goed uit de startblokken dit resulteerde al in de 6e minuut in een 0 – 1 voorsprong. Joep Peeters ging prima door op rechts en gaf Bart Cillekens een niet te missen kans. Hierna waren er ook 2 mogelijkheden voor de thuisclub maar de paal en een redding van keeper Verlaek voorkwamen de gelijkmaker. Leveroy pakte de draad weer op en het was Bart Cillekens die een verdedigingsfout bij Racing Boys genadeloos afstrafte en de keeper kansloos liet 0 – 2 (26). Toen Joeri Dielissen er 10 minuten voor rust zelfs 0 – 3 van maakte uit een vrije trap was het duel feitelijk al gespeeld. Nog voor rust kreeg Leveroy enkele 100 procent kansen om het duel definitief te beslissen maar de rust werd ingegaan met een uitstekende 3 – 0 voorsprong.

Na rust was Racing Boys middels een vrije trap nog even dreigend maar was het Leveroy dat aan alle onzekerheid een einde maakte, in de 56 minuut schoot Bart Cillekens op doel een verdediger kon deze inzet alleen nog met zijn hand tegen houden maar het was Roel Marcus die attent reageerde en de 0 – 4 binnen werkte. Een minuut later was het wederom Bart Cillekens die na een goede aanval simpel de 0 – 5 kon maken. Hierna kreeg Leveroy nog legio kansen om zelfs in de dubbele cijfers te komen maar het was Lars Schroen die er hier slechts een van benutte in de 74 e minuut. De thuisclub snakte naar het einde en Leveroy had nog enkele publiekswissels. De prima leidende scheidsrechter floot al enkele minuten voor het einde af waarna een groot Leveroys feest begon op het veld in Deurne. Dit kreeg na een busreis via Heythuysen een vervolg in de kantine en later bij café Oad Leivere. Volgend jaar dus weer in de 4e klasse een zware uitdaging voor het team van trainer Raymond Brandt maar daarom niet minder mooi.