Skip to content

Geniet van De Groote Peel in vogelvlucht

Glendi
9 juni 2016 | 8:30

Advertentie

Boek Geniet van De Groote Peel in vogelvlucht -  foto Hans SmuldersOp 3 juni werd, tijdens het feest ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Buitencentrum De Pelen, een uniek boek gepresenteerd. Het boek ‘Nationaal Park De Groote Peel in vogelvlucht’ is gemaakt door Hans Smulders en Phlip Bossenbroek en te koop bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Uniek verhalend fotoboek
Buitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel, bestaat dit jaar 50 jaar. Reden voor een feest én voor een bijzonder cadeau. Een cadeau waar niet alleen het buitencentrum maar iedereen die de Peel een warm hart toedraagt blij van wordt. Vanuit die gedachte gingen oud-Staatsbosbeheerder Phlip Bossenbroek en voormalig burgemeester van Meijel Hans Smulders aan de slag met het maken van een Peelboek. Ze werkten een jaar lang, geheel belangeloos, aan een verhalend fotoboek waarin de uitzonderlijke natuur, het bewogen verleden en de spannende volksverhalen van het nationaal park in beeld en tekst beschreven worden.

Hans Smulders leerde De Groote Peel door en door kennen; eerst als inwoner in Asten, vervolgens als burgemeester van Meijel en nadien als natuurfotograaf. Hij heeft, met liefde, geduld en kennis van zaken, vrijwel alle foto’s in het boek gemaakt. Phlip Bossenbroek verdiepte zich als ecoloog bij Staatsbosbeheer in de flora, fauna en landschapsecologie van de Peel. Hij is gefascineerd door de verbanden tussen bodem, hoogteverschillen, water, klimaat en menselijke invloed. Phlip schreef zo goed als alle teksten.

Honderden soorten planten en dieren, duizenden jaren geschiedenis
Het boek is een lees- en kijkfeest rondom dit bijzondere hoogveengebied en biedt verdieping over het ontstaan, de cultuurhistorie en de flora en fauna van de Peel. De prachtige foto’s geven een goed beeld van de vele planten en dieren die je tijdens een wandeling tegen kan komen. Daarnaast is het een boek wat de beleving van het gebied weergeeft.

Het boek werd tijdens het jubileumfeest gepresenteerd en cadeau gedaan aan Staatsbosbeheer. De financiering van het boek werd versterkt door Provincie Limburg, Provincie Brabant, Gemeente Nederweert, Gemeente Asten, Gemeente Peel en Maas, Waterschap AA en Maas en Waterschap Peel en Maasvallei. Hierdoor komt de opbrengst van het boek geheel ten goede aan jeugdnatuureducatie bij het Buitencentrum De Pelen. Het boek is voor € 19,95 te koop bij het Buitencentrum De Pelen. Voor meer informatie kijk op www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Foto: @Hans Smulders

A5 promotieflyer Peelboek

Advertentie

1 Reactie

  1. Geweldig mooi boek. Een must voor elke Peelbewoner.
    Kopen dus!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie