Skip to content

Out of the Peat Pop festival bij De Pelen

Glendi
13 juni 2016 | 10:00

Advertentie

Out of the Peat Pop bij De PelenZaterdag 18 juni is Buitencentrum De Pelen het decor voor een educatief open air muziekfestijn; het ‘Out of the Peat Pop Festival’. Vanaf 13.00 uur zijn er op de picknickweide optredens en activiteiten rondom muziek, kunst en cultuur. De organisatie is in handen van cultuurcoördinator Nederweert, Muziekcollectief Nederweert Live, Rick’s Rockplein en Staatsbosbeheer. Het Buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk.

Open air muziekfestival met een educatief tintje

Het festival begint om 13.00 uur met een optreden van één van de bands van Rick’s Rockplein. Om 13.45 is het vervolgens tijd voor een spectaculaire presentatie van het ‘In de band project’ en bandjes van Rick’s Rockplein. Bij het ‘In de band project’ hebben kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Nederweert, onder begeleiding van docenten van Rick’s Rockplein, een popsong ingestudeerd. Tijdens het festival laten ze die song horen. Uniek bij Rick’s Rockplein is dat de leerlingen, naast de individuele lessen, elke maand een bandles krijgen wat natuurlijk beloond mag worden met een optreden op een heus podium!

Om 16.00 uur wordt het festival afgesloten met een optreden van de winnaar van de Battle of the Bands 2016: Eleven Dirty. Een energieke band die een gave show van rockcovers ten gehore brengt.

De hele middag zijn er in het Amfitheater van Buitencentrum de Pelen demonstraties, workshops en kun je de videoclips bekijken die de leerlingen op school hebben gemaakt tijdens het in de band project. Vanaf 17.00 is het weer stillekes in de pieel, en kan je eventueel nog nagenieten met een heerlijke wandeling door het mooie natuurgebied.

De naam van het festival ‘Out of the Peat’ refereert naar het nabijgelegen Nationaal Park De Groote Peel. ‘Peat’ is namelijk het Engelse woord voor turf en deze brandstof is in het verleden volop gestoken in dit hoogveengebied. Tegenwoordig is De Groote Peel een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen. Wil je dus even een rustmomentje tussen de muziek door dan kun je een mooie wandeling gaan maken. Bij de balie van het Buitencentrum krijg je informatie over een mooie route en zijn leuke ontdekroutes voor de kinderen te huur. Kijk voor meer informatie op: www.staatsbosbeheer.nl

Foto: ©Eric Kessels

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22
Kunstovaal-Koopzondag-Nederweert-21
Ga jij met een dino op de foto?
27 september 2024 | 16:00
2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00

Advertentie