Skip to content

Verdubbel je kansen bij Gilde Opleidingen

14 juni 2016 | 17:00

Gilde opleidingen zorg‘Verdubbel je kansen.’ Onder die titel start Gilde Opleidingen komend schooljaar met een pilot om studenten twee opleidingen op niveau 3 tegelijkertijd te laten behalen. Het gaat om de welzijnsopleiding Maatschappelijke zorg en de opleiding Verzorgende-IG. Met de gecombineerde opleiding wil Gilde Opleidingen de kansen van afgestudeerden op de arbeidsmarkt vergroten. Bovendien vraagt de arbeidsmarkt om zorgprofessionals die breed opgeleid en flexibel zijn.

Informatiebijeenkomst
Studenten die zich al hebben aangemeld voor de niveau 3 opleiding Verzorgende-IG en de opleiding Maatschappelijke zorg ontvangen een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst op 20 juni in Roermond over de gecombineerde opleiding. Binnen het mbo en hbo werken verschillende scholen aan andere vormen van zorgonderwijs. Dit gebeurt in samenwerking met de provincie en gemeenten. Uiteindelijk moet het leiden tot breed inzetbare en flexibele allround zorgprofessionals.

Nieuwe zorgmedewerker
Opleidingscoördinator Margo Janssen van Daelzicht zegt dat in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking zorgvragen vaker voorkomen naarmate de leeftijd vordert. “Op sommige locaties ligt het accent meer op de zorg en op andere meer op het begeleiden van cliënten, maar er is altijd sprake van een bepaalde overlap, dus het heeft zonder meer voordelen als de medewerkers van beide markten thuis zijn. In een welzijnsmedewerker schuilt niet per definitie een verzorgende en omgekeerd evenmin, maar het kan wel verrassend zijn als mensen bereid zijn dit te gaan ontdekken. In de bbl-opleiding voor dit dubbeltraject die we vier jaar geleden bij Daelzicht zijn gestart, bleken sommige studenten wat terughoudend bij de start van het verzorgende gedeelte. In de praktijk hebben ze ervaren dat het toch leuk en boeiend was. Als je geïnteresseerd bent in de medemensen met een beperking is het juist van belang om op zoveel mogelijk gebieden je kennis te vergaren waardoor je de begeleiding en verzorging zoveel mogelijk door een vaste groep medewerkers kunt laten doen.” De belangrijkste ervaring van Margo Janssen met de bbl-studenten die de combi-opleiding de afgelopen jaren volgden, is dat de overlappingen van de beide opleidingen heel duidelijk werden. “Als er dadelijk een bol-opleiding komt waarin zowel het welzijns- als het zorggedeelte goed aan bod komt, zodat je allround medewerkers op niveau 3 krijgt, dan heeft het werkveld hier zeker baat bij. Je hebt dan immers medewerkers die breder inzet zijn binnen hun organisatie.”

Voor meer informatie over de gecombineerde opleiding kun je contact opnemen met Marga Smeets via telefoonnummer: 0475 – 374 401.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie