Skip to content

Twaalfde Beiaardfestival op Weerter bronzen hart

17 juni 2016 | 8:30

Beiaardfestival WeertHet bronzen hart van Weert klinkt welluidend over het centrum van Weert tijdens het twaalfde Beiaardfestival Weert van donderdag 23 juni t/m zondag 3 juli. Deze gratis concertreeks kan het beste beluisterd worden op de vele terrassen in de binnenstad van Weert.

Het carillon in de Martinustoren is een van de fraaiste van West-Europa. En in de persoon van Frank Steijns beschikt Weert over een van ’s werelds beste beiaardiers. Een unieke combinatie. Speciaal voor het Beiaardfestival heeft Steijns opnieuw een gevarieerde programma samengesteld met bijdrages van internationale topmusici, onder wie de Vlaamse beiaardier Luc Rombouts, de bekende Nederlandse beiaardier Boudewijn Zwart, de Nederlandse mezzosopraan Madieke Marjon en Franse tenor Eric Reddet.

Programma Beiaardfestival

  • Luc Rombouts, stadsbeiaardier van Tienen, opent op donderdag 23 juni de concertreeks om 19 uur. Op zaterdag 25 juni speelt stadsbeiaardier Frank Steijns vanaf 15 uur ‘Loeënde klokken’, een inmiddels traditioneel concert van Limburgse muziek. Daags daarna, zondag 26 juni, brengt hij vanaf 15 uur het onderhoudende Koopzondagconcert.
  • Samen met Boudewijn Zwart, beiaardier van o.a. de Grote Kerk in Dordrecht en de Westertoren in Amsterdam, speelt Frank Steijns op dinsdag 28 juni vanaf 20 uur ‘Vier vuisten voor de beiaard’. Tijdens dit jaarlijkse Vriendenconcert bespelen zij samen de beiaard en voeren o.a. de beroemde Vuurdans van Manuel de Falla uit. Daarnaast brengen zij enkele werken voor beiaard en piano.
  • Op donderdag 30 juni kan het publiek genieten van Opera on Bells met mezzosopraan Madieke Marjon en tenor Eric Reddet. Hoog van de toren zingen zij –met geluidsversterking- bekende aria´s uit opera´s en musicals. Frank Steijns begeleidt het duo op de beiaard.
  • Op zaterdag 2 juli beklimt Jong Talent de toren om de beiaard te bespelen. Het zijn de meest getalenteerde studenten uit de internationale beiaardscholen: de Belg Jasper Depraetere, Thomas Gurin uit de VS en de Nederlander Philippe Reuser. Dit concert begint om 15 uur.

Klinkende afsluiter in Fatimahuis
Als laatste onderdeel van het Beiaardfestival presenteren het Beiaardcomité, Rick en het Munttheater op zondag 3 juli in het Fatimahuis het fameuze Canto Ostinato van Simeon ten Holt. De aanvang is om 14 uur. Tijdens deze bijzondere muziekuitvoering speelt het internationaal beroemde pianoduo Sandra en Jeroen van Veen samen met stadsbeiaardier Frank Steijns dit indrukwekkende werk, met zangerige melodieën en haast meditatieve klanken. Het Fatimahuis ligt aan de Coenraad Abelsstraat. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via www.munttheater.nl en kosten € 15. Vrienden van de Beiaard ontvangen 50% korting. Zie voor meer informatie over het Twaalfde Beiaardfestival www.weerterbeiaard.nl. Hier vind je ook leuke filmpjes van eerdere beiaardconcerten.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie