Skip to content

Parkinson: de kracht van breinstimulatie en dans

Glendi
21 juni 2016 | 8:30

Advertentie

informatiebijeenkomst SJG WeertOp dinsdag 5 juli organiseert ParkinsonNet Weert een informatiebijeenkomst voor mensen met Parkinson en hun naasten. Er staan twee thema’s centraal: behandeling van Parkinson met diepe breinstimulatie en bewegen door middel van dans. De bijeenkomst vindt plaats tussen 19.00 en 21.00 uur in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5. De toegang is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier of bij de afdeling Patiënteninformatie: 0495 – 57 22 05.

Programma
Een neuroloog, klinisch neuropsycholoog en parkinsonverpleegkundige uit het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM) belichten de mogelijkheden van ‘Deep Brain Stimulation’ (DBS, diepe breinstimulatie). Dit is een behandelmethode waarbij elektroden in de hersenen worden geplaatst die elektrische signalen afgeven. Hierdoor worden specifieke symptomen van Parkinson onderdrukt, waardoor klachten afnemen of worden opgeheven. Een patiënt vertelt over zijn ervaringen met diepe breinstimulatie.

Ook krijgen bezoekers informatie over ‘Dance for Health’. Wie Parkinson heeft, krijgt het advies om zoveel mogelijk te bewegen. Dans for Health biedt danslessen aan die specifiek zijn afgestemd op mensen met Parkinson. Uiteraard is er ook voor dit onderwerp een ervaringsdeskundige aanwezig en mag een moment van dans met de groep aanwezigen niet ontbreken.

ParkinsonNet
Als gevolg van de ziekte van Parkinson kan iemand uiteenlopende klachten hebben of problemen ervaren op verschillende gebieden. Hierdoor zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling en de begeleiding van mensen met de ziekte van Parkinson. Het is belangrijk dat deze zorgverleners specifiek deskundig zijn en behandelingen goed op elkaar afstemmen. Neurologen, fysiotherapeuten, oefentherapeuten (Cesar en Mensendieck) logopedisten, diëtisten en ergotherapeuten in de regio Weert werken via het netwerk ‘ParkinsonNet’ samen aan goede zorg voor mensen met Parkinson. Op www.parkinsonnet.nl staat meer informatie over de ziekte en is ook te zien welke zorgprofessionals en behandelaars er zijn aangesloten bij het netwerk. Kijk voor meer informatie en nieuws uit de regio ook op de Facebookpagina van ParkinsonNet Weert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22
Kunstovaal-Koopzondag-Nederweert-21
Ga jij met een dino op de foto?
27 september 2024 | 16:00
2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00

Advertentie