Skip to content

Vorkmeer Nederweert stopt met Vrijwilligerspunt en Klussendienst

Glendi
23 juni 2016 | 10:00

Advertentie

vrijwilligersplatform NederweertBinnen de organisatie Vorkmeer Nederweert gaan veranderingen plaatsvinden op het gebied van werkzaamheden die Vorkmeer uitvoert. In samenspraak met de gemeente Nederweert is besloten dat Vorkmeer per 1 juli 2016 gaat stoppen met de uitvoering van het Vrijwilligerspunt en de Vrijwillige Hulpservice Klussendienst.

Wat betreft het Vrijwilligerspunt betekent dit concreet dat Vorkmeer geen bemiddelingen, informatie & advies en deskundigheidsbevordering op het gebied van vrijwilligerswerk meer doet. Ook de digitale vacaturebank gaat stoppen. Met betrekking tot de klussendienst kunnen geen klusjes meer aangemeld worden bij Vorkmeer.

De veranderingen hebben onder andere te maken met de ontwikkeling dat steeds meer functies en taken lokaal georganiseerd gaan worden. Denk daarbij aan de oprichting van sociale steunpunten in de kernen van de gemeente Nederweert, zoals in Ospel reeds is opgezet. Mensen kunnen bij een steunpunt terecht met hulp- en ondersteuningsvragen over welzijn, zorg en inkomen. Vragen op het gebied van bijvoorbeeld vrijwilligerswerk en klusjes kunnen bij een steunpunt gesteld worden. Het is dus niet zo dat er geen ondersteuning meer wordt geboden, het wordt op een andere manier vormgegeven.

Het stoppen van het Vrijwilligerspunt en de Klussendienst betekent niet dat Vorkmeer gaat verdwijnen in Nederweert. De organisatie gaat zich meer richten op andere taken. Eén van de hoofdtaken is het ondersteunen van allerlei (burger)initiatieven in de verschillende kernen, hier gaat Vorkmeer nóg meer op inzetten. Ook het ondersteunen bij de opzet van de steunpunten en de uitvoering hiervan behoren tot de taken.
Daarnaast blijft Vorkmeer ook de andere bestaande projecten en diensten uitvoeren, waaronder het jongerenwerk, trajectbegeleiding, combinatiefunctionarissen sport.

Mocht je vragen hebben over de veranderingen of werkzaamheden van Vorkmeer, neem dan gerust contact op via 0495 – 688 249.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie