Skip to content

Lokale omroepen willen krachten bundelen

29 juni 2016 | 20:00

Streekomroep Midden-LimburgDe gezamenlijke lokale omroepen uit Midden-Limburg hebben dinsdag 28 juni een startnotitie getekend voor de vorming van een gezamenlijke streekomroep. Hiermee is de eerste belangrijke stap genomen om te komen tot een krachtige samenwerking waarmee de vernieuwing de komende jaren verder zal worden doorgevoerd.

In Nederland zijn momenteel 260 lokale omroepen die op termijn moeten worden samengevoegd tot 62 streekomroepen. Tot de samenwerkende partners in Midden-Limburg behoren Omroep 3ML (Leudal en Maasgouw), Omroep Loes FM (Echt-Susteren), OR6 (Roerdalen), RTV Roermond (Roermond en Beesel) en WeertFM (Weert en Nederweert). In totaal wonen in deze regio 248.862 inwoners.

De komende drie jaar zal er een breed gedragen bedrijfsplan worden gemaakt. Hierin komen alle facetten van de omroep aan de orde: centraliseren/ delen waar het kan, decentraliseren waar het moet. Faciliteiten, techniek en kennis zullen meer gedeeld worden. Veel aandacht voor hyperlokale onderwerpen en de bedrijfsvoering en journalistiek zal op een hoger niveau komen.

Eric van Hooy, voorzitter van LOES FM licht toe: “Wij zijn erg blij dat we deze eerste stap nu samen hebben gezet en zijn erg positief over de toekomst. Ons gezamenlijk belang is om zo dicht mogelijk bij de mensen te komen, dus in de haarvaten van de samenleving aanwezig te zijn. Door deze samenwerking kunnen we optimaal gebruik maken van elkaars krachten en daardoor een belangrijke rol spelen in de media van Midden-Limburg.”

De startnotitie ligt in de lijn van het convenant OLON en de VNG 2015-2018 en stelt de te vormen streekomroep in staat om de burgers een Lokaal Toereikend Media Aanbod (LTMA) te bieden. De OLON heeft hiertoe een keurmerk LTMA ontwikkeld waaraan de lokale omroepen getoetst zullen worden. Lokale publieke omroepen blijken meer en meer onmisbaar om de lokale democratie, de betrokkenheid van de burgers en het dualisme tussen gemeenteraad en college werkelijk een kans te geven. De VNG en het OCW hebben toegezegd deze ontwikkeling te willen ondersteunen.

Namens de lokale omroepen in Midden-Limburg:
Omroep 3ML: Vivian Huyskens
LOES FM: Eric van Hooy
OR6: Rob Karsten
RTV Roermond: Tanja Clercx
WeertFM: Antoine Huijben

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie