Skip to content

Segwaytour met Struintocht in Nationaal Park De Groote Peel

Redactie
6 juli 2016 | 9:48

Advertentie

Segway PeelOp zondag 17 juli houdt Staatsbosbeheer een Segwaytour met Struintocht in Nationaal Park De Groote Peel.  Deze tocht is een perfecte combinatie van ontspannen natuurbeleving en een actieve uitdaging in het prachtige decor van het Nationaal Park. De activiteit start om 13.30 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Reserveren kan online: www.staatsbosbeheer.nl/segwaypelen

Voor mensen die eens ‘iets anders’ willen
Nationaal Park is een hoogveengebied op de grens van Brabant en Limburg. Vanwege de kwetsbaarheid is het gebied alleen te voet te verkennen. De meeste excursies zijn dan ook wandelexcursies. Staatsbosbeheer heeft nu, samen met Greenwaytours uit Asten, een Segwaytour- en struintocht ontwikkeld voor mensen die eens ‘iets anders’ willen. De Segwaytour start met een instructie op het terrein van het Buitencentrum. Daarna rijd je op een segway over het fietspad langs de rand van De Groote Peel naar de Amsloberg, één van de mooiste plekjes van het gebied. Daar aangekomen is er een pauze en kan je genieten van een lekker kopje koffie en een stuk overheerlijke Limburgse vlaai. En van het prachtige uitzicht natuurlijk!

Na de pauze ga je wandelend, of beter gezegd, struinend terug naar het Buitencentrum. Via een mooie route van ongeveer 7 kilometer wandel je door de Oostelijke zandrug, ook wel de Paardenbegrazing genoemd, terug naar het Buitencentrum. Een Peelgids van Staatsbosbeheer zorgt voor de begeleiding.

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Voor of na afloop van de excursie kan je nog heerlijk struinen door de winkel van het Buitencentrum. Hier vind je boeken, Streekproducten en leuke souvenirs. Voor een hapje en een drankje kun je bij de inpandige horecagelegenheid met serre en groot buitenterras terecht. Het Buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie:www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Advertentie

2 Reacties

  1. Segwaytour met Struintocht in Nationaal Park De Groote Peel

    Nationaal Park is een hoogveengebied op de grens van Brabant en Limburg. Vanwege de kwetsbaarheid is het gebied alleen te voet te verkennen. De meeste excursies zijn dan ook wandelexcursies.
    Gebied: De Pelen
    Datum: 17-07-2016, 18-09-2016
    Prijs: € 55.00
    Staatsbosbeheer als het maar geld opbrengt.is kwetsbaarheid niet meer van toepassing??

    • De segway gaat over de weg en over het fietspad aan de rand van het gebied. Is vergelijkbaar met een elktrische fiets en komt niet in de Peel zelf. Juist vanwege die kwetsbaarheid blijven we met de segway buiten de Peel en gaan we wandelend terug. Is wel over nagedacht hoor. En niks mis met iets wat geld oplevert. Heeft elke organisatie nodig om te overleven. Ook Staatsbosbeheer.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie