Skip to content

Startbijeenkomst over initiatieven voor duurzame energie

Glendi
13 juli 2016 | 17:00

Advertentie

Sustainable electric power plant with solar photovoltaic panels for producing clean electrical energy. Renewable electricity with zero emission concept.

Een aantal inwoners van Nederweert wil kijken of het mogelijk is om samen te werken aan een aanpak voor energiebesparing en energieproductie (zon en wind). De gemeente Nederweert wil dit initiatief, dat kan leiden tot een Nederweerter energiecoöperatie, graag steunen.

Op woensdag 20 juli vindt om 19.00 uur een startbijeenkomst plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Windcoöperatie Zuidenwind faciliteert de opstart.

Opbrengsten naar lokale gemeenschap
“Met de Provincie Limburg en drie andere gemeenten hebben we de handschoen opgepakt om windenergie te stimuleren en te faciliteren”, zegt Hans van de Kerkhof, gemeentelijk duurzaamheidscoördinator. “Hiervoor hebben we uitgangspunten op papier gezet. Een belangrijke wens van ons allemaal is dat de opbrengsten uit windmolens zoveel mogelijk terugvloeien in de lokale gemeenschappen.”

Richtlijnen gereed
In april hebben het college en de gemeenteraad ingestemd met het realiseren van windenergie in de gemeente. De hiervoor opgestelde en goedgekeurde uitgangspunten zijn inmiddels verdiept met richtlijnen voor de initiatiefnemers. Zo wordt het nog duidelijker wat de gemeente verwacht van thema’s zoals exploitatie, draagvlak en landschappelijke inrichting.

Verzoek indienen
Partijen die interesse tonen voor het ontwikkelen van windparken kunnen nu nog gerichter hun verzoek bij de gemeente indienen. Dit is mogelijk t/m 30 september 2016. Eind juli kun je op de website van de gemeente Nederweert de richtlijnen bekijken.

Informatie, interesse?
Heb je belangstelling voor een duurzaam initiatief of wil je meedoen? Dan kun je bellen met Joost van der Stappen, tel. 06 – 299 05 885 of een e-mail sturen naar schouwsm@xs4all.nl. Voor meer informatie over windenergie kun je contact opnemen met Hans van de Kerkhof van het team Samenleving, telefoonnummer 0495 – 677 111.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie