Skip to content

Carpoolplaats Nederweert geopend

Redactie
15 juli 2016 | 15:23

Advertentie

Carpoolplaats Nederweert-8Op vrijdag 15 juli hebben gedeputeerde Eric Geurts en wethouder Hubert Mackus de nieuwe carpoolplaats aan de Randweg West officieel geopend. Dat deden ze door samen een informatiebord te onthullen.

Carpoolers verdienen een mooie en veilige carpoolplaats”, aldus wethouder Mackus en gedeputeerde Geurts (Mobiliteit). De afgelopen maanden is de nieuwe carpoolplaats langs de Randweg West gerealiseerd. Het is de vijfde carpoolplaats in zijn soort in Limburg, zo liet de gedeputeerde weten. De twee bestuurders stimuleren het carpoolen en willen hiermee nastreven dat filedruk vermindert en dat het milieu minder wordt belast. Daarnaast staat verbetering van mobiliteit en de regionale bereikbaarheid hoog in het vaandel.

Waarom?
De oude carpoolplaats op de kruising met Randweg Zuid-Randweg West kon slechts tijdelijk worden gehuurd, omdat dit terrein in de toekomst een andere bestemming heeft. Ook werd hier veel in de berm geparkeerd, waardoor de berm beschadigd raakte en de doorgang voor het verkeer vaak belemmerd werd. Omdat er weinig ruimte was om de geparkeerde auto’s te camoufleren met groen, was het ook geen fraai gezicht. Daarnaast werd er geregeld geparkeerd op parkeerterreinen van aangrenzende bedrijven.

Carpoolplaats Nederweert-12 Carpoolplaats Nederweert-3

Permanente oplossing
De provincie Limburg en de gemeente Nederweert streefden dan ook naar een permanente oplossing. Gedeputeerde Eric Geurts: “Deze carpoolplaats biedt ruimte aan zo’n 100 carpoolers. Tevens is er een fietsvoorziening, zodat mensen ook hun fiets kunnen stallen. Ik ben blij dat we met deze nieuwe locatie ook een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid langs de provinciale weg. Ik hoop dat meer mensen gaan carpoolen!” De Provincie Limburg heeft voor de aanleg een bijdrage geleverd van €260.000,- op een totale investering van € 450.000,-.

Goed bereikbaar
Na een belangenafweging tussen andere potentiële locaties en overleg met bewoners is gekozen voor het braakliggende groengebied tussen de Randweg West en de Laurierstraat. Deze plek is gemakkelijk te ontsluiten vanaf de Randweg West, ligt dicht bij de A2 en de gronden zijn in eigendom van de gemeente. Daarnaast was de ruimte groot genoeg om de carpoolplaats landschappelijk goed in te passen.

Nieuw fietspad
Door op enkele plaatsen lage glooiingen en beplanting aan te leggen, worden de geparkeerde auto’s gecamoufleerd. Bij de ingang is een hoogtebeperking aangebracht van 2.50 meter, om te voorkomen dat er vrachtwagens of grote campers gaan parkeren. Er is een nieuw fietspad aangelegd met voldoende fietsklemmen, zodat fietsers vanuit Weert en het aangrenzende woongebied gemakkelijk de carpoolplaats kunnen bereiken.

Veel voordelen
De regio’s Midden-Limburg en Zuidoost Brabant onderzoeken samen met Rijkswaterstaat, de provincies Limburg en Noord-Brabant en het bedrijfsleven hoe het fileprobleem op de A2 tussen Weert en Eindhoven opgelost kan worden. De aanleg van spitsstroken komt in beeld als blijkt dat andere oplossingen onvoldoende resultaat hebben. Een mogelijke oplossing voor het fileprobleem is de aanleg van voldoende carpoolplaatsen. Daarnaast levert carpoolen een bijdrage in het terugdringen van de uitstoot van CO2 en fijn stof.

Oude carpoolplaats dicht
De oude carpoolplaats is vanaf vrijdag 15 juli gesloten. Er mag ook niet meer in de bermen worden geparkeerd. Hier is namelijk het parkeerverbod van kracht. Met borden en flyers zijn en worden de carpoolers hierop gewezen. Na een gewenningsperiode van ongeveer twee weken zal verbaliserend worden opgetreden tegen foutparkeerders.

Advertentie

7 Reacties

  1. Waarom is er geen overdekte fietsenstalling gemaakt,met een kluisjes kast? Met het huidige weerbeeld in Nederland is dit geen overbodige luxe .Als een E.bike dag in dag uit in de regen staat zul je er niet lang plezier aan beleven.

  2. Hallo Floor,
    Dat komt als de randweg klaar is

  3. Nu nog even zorgen dat de doorgetrokken streep wordt veranderd. Komende vanaf de Molenweg moet je over een doorgetrokken streep en datzelfde geldt als je vanaf de carpoolplaats richting McDonalds wil. Blunder???

  4. 260.000 bijdrage provincie, 40.000 bijdrage door gemeente weert, grond in gebracht door Nederweert. Wie betaalt het verschil van 150.000 ?

    • Wat denk jij dat de grond gekost heeft? Trek dat maar van die 150000€ af.

  5. Grond is eigendom van de gemeente Nederweert. Kost dus niks! Zo rekent men zich rijk, of beter gezegd arm.

  6. Vind de carpoolplaats erg mooi geworden. door het fietspad is het groengebied ook fijn voor te wandelen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00

Advertentie