Skip to content

Ben jij ook zo blij als het eindelijk weekend is?

Glendi
28 juli 2016 | 19:00

Advertentie

Angelique CarisNog één dag werken en dan….. Elke week hoor ik dezelfde mensen zeggen dat het bijna weekend is. Ze tellen de dagen, uren, seconden af. Ik vraag aan de persoon in kwestie of hij altijd zo denkt of dat het ècht ligt aan zijn huidige werk(gever). Hij denkt na en zegt mij dat hij dat eigenlijk altijd denkt,  ook toen hij op school zat, het lag dus aan hem.

Helaas zijn er ook mensen die niet altijd zo denken en met veel tegenzin naar het werk gaan. Ze moeten!

Wat maakt jou gelukkig?

Wat de een gelukkig maakt, hoeft de ander nog niet gelukkig te maken. Iedereen heeft een andere behoefte op het gebied van werk. Waar de een de nadruk legt op carrière, vindt de ander fijne collega’s belangrijker. Voor de een is een fijne collega een luisterend oor, voor de ander iemand waarop hij kan bouwen, ook daar zit diversiteit in.

Niemand anders kan bepalen wat jou gelukkig maakt. Dat bepaal jij zelf! De komende weken gaan velen van ons op vakantie. Misschien een goede tijd om eens  na te denken over wat jou ècht gelukkig maakt. Wat mis je in je huidige baan en wat zou je graag anders zien. Welke verandering heb jij nodig om gelukkig te zijn. Vaak hebben we het nog niet zo slecht, maar als er disbalans is voel en zie je de positieve dingen niet meer.

Ik neem geregeld even de tijd voor mezelf om te reflecteren waar ik sta, waar ik naartoe wil en of ik nog tevreden ben met mijn werk. Hierdoor houd ik de balans tussen mijn geluk en de verplichte taken die werk met zich meebrengt. Ik denk na over de toekomst en welke ontwikkelingen ik daarvoor nodig hebben. Dit houdt mij alert en zorgt ervoor dat ik blijf werken aan mijn eigen ontwikkeling. Levenslang leren is een feit!

Fijne vakantie allemaal en geniet ervan

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie