Skip to content

Overschakelen


30 juli 2016 | 20:00

ruben WeekersJe kent ze wel, die lieve oude kromme besjes die al knikkend kermisgeld uitdelen aan hun kleinkinderen. De grijze glimlachende oudjes die je voor laten bij de kassa omdat ze toch tied zat hebben. Het gemiddelde straatbeeld kent minstens één schuifelend omaatje dat door de straten van Nederweert rondgaat.

Het overschot aan senioren vindt zijn oorsprong in de tijd van wereldoorlogen, terwijl Europa wederopgebouwd werd na verschrikkelijke veldslagen, lag  toût Nederland op elkander. Daarmee tot gevolg hebbende dat wij nu moeten zien te overleven met al deze Harrie’s, Truusjes en Lei van Houts Toeën’s.

Ten tijde van de geboorte van deze generatie was alles anders, zoals u ongetwijfeld vaker heeft moeten aanhoren. Er was namelijk nog de gulden en ook biertjes waren nog te betalen. Een andere tijd dus. Deze generatie zorgt ervoor dat velen met weemoed terugdenken aan de tijd van Cruijf, kussens met strovulling en de tijd dat Nederland Europees kampioen kon worden. Een mooie tijd weliswaar, maar helaas niet meer realiteit.

De nazaten van deze oudere tijden vallen echter bij bosjes, en logisch: iedereen gaat ooit dood. Zo ook deze levensveteranen, deze senioren weten dat hen geen lange rit meer is gegund, ze hebben immers hun dienst erop zitten. Langzaamaan is de generatie van begin negentiende eeuw verdwenen. Hun tijd zit erop, nu zijn wij aan zet.

Advertentie

6 Reacties

  1. Bedankt dat je mijn hier aan herrinert!

  2. Begin negentiende eeuw is 1801 en verder. Inderdaad zullen die mensen intussen overleden zijn. Als je begin twintigste eeuw bedoelt, vind ik dit geen aardig stukje voor onze lieve ouders en grootouders..

  3. Ben toch wel benieuwd naar de moraal van het verhaal van dit opbeurende stukske tekst……Kort gezegd: wat wil je nu eigenlijk zeggen?

    • Ik ben bang dat hij wil zeggen dat de vergrijzing zorgt voor het overbodig worden van deze mensen.
      “Hun”, de jongeren zijn aan zet, dus oprotten ouwe meuk, alle Harrie’s. Mia’s, Trusen, Lei-en etc.
      Helaas mis ik de Jannen in deze die kunnen ook oprotten, lees dood gaan.

      Tja, ruim ervaring en vakmanschap maar op.

  4. Ach ik heb al vaker mijn ongenoegen geuit over de domme columns over deze gast, toch blijven ze de site ermee vullen.
    En nee ik ben nog geen ouwe bes.
    Maar wel al de leeftijd dat ik me afvraag wat ik van die gasten als deze column schrijver moet gaan verwachten als ik wel een ouwe bes ben, ik denk erg weinig,

  5. Weij de tieed vlugtj,
    vreuger vuur dn oorlog toen trok de mede mins zich aleijn dinger aan deij er touw dieeje.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie