Skip to content

Kunstlint 2016 gaat van start

Glendi
9 augustus 2016 | 12:34

Advertentie

Kunstlint Nederweert Gijs JanssenDe werkgroep Kunstlint Budschop en Nederweert is er weer helemaal klaar voor. Kunstlint 2016 gaat van start, dit jaar van woensdag 17 augustus tot zaterdag 10 september.

De officiële opening is op zaterdag 20 augustus op Kunst- en Cultuurplein Lambertushof. Op 36 plaatsen kun je genieten van amateurkunst van 23 kunstenaars. Dit kunnen schilderijen zijn, gemaakt met verschillende technieken, maar ook beeldhouwwerk, keramiek etc. Net als vorige jaren zeker de moeite waard om te bezichtigen tijdens een wandeling door Budschop en Nederweert. Om ontspannen te kunnen genieten, is gezorgd voor een plattegrond met legenda. Deze zit vervat in een catalogus, waarin alle kunstwerken staan afgebeeld met daarbij een korte toelichting en de naam van de ondernemer waar het kunstwerk te zien is. Deelnemende ondernemers zijn herkenbaar aan een vlag in de drie primaire kleuren: blauw, geel, rood. Onderweg is voldoende gelegenheid voor een hapje of een drankje, want aan terrasjes is in Nederweert geen gebrek. De catalogus met plattegrond is vanaf 11 augustus voor € 2 te koop bij verschillende deelnemende ondernemers, in de Pop Up Galerie Nederweert (PUGN) en tijdens de opening van Kunstlint op 20 augustus.

Kunst op Straat
Gestart als “Kunst op de Brug” bij de opening van Brug 15 enkele jaren geleden, is “Kunst op Straat” intussen uitgegroeid tot een gezellige verzameling van amateurkunstenaars op Lambertushof in het centrum van Nederweert, voor deze gelegenheid omgedoopt tot Kunst- en Cultuurplein. Hier kun je de kunstenaars op zaterdag 20 augustus van 13.00 tot 17.00 uur bezig zien aan hun werken. Vragen stellen mag, graag zelfs. De kinderen krijgen ook de kans om hun talenten te laten zien.

Kunstwerken zijn ook te koop
De tentoongestelde kunstwerken kunnen voorzien zijn van een prijskaartje. Via de gegevens in de catalogus kun je contact opnemen met de kunstenaar. Wel is het de bedoeling dat het kunstwerk tot het einde van het Kunstlint in de etalage blijft.

Kunst kopen en een goed doel steunen
Dit kan in de PUGN in Brugstraat 2a. De Werkgroep Kunstlint Budschop en Nederweert mag gratis gebruik maken van deze ruimte om kunstwerken van deelnemers te koop aan te bieden. Een percentage van de opbrengst gaat naar een goed doel in Nederweert. Dit jaar is gekozen voor een bijdrage aan de aanschaf van een iPad voor de SOOS van PSW. Doordat je verschillende dagen de mogelijkheid hebt om de kunstwerken te bekijken, kun je weloverwogen een beslissing nemen. De openingstijden van de PUGN-Kunstlint zijn:
– zondag 14 augustus van 13.00 tot 17.00 uur
– vrijdag 19 augustus van 13.00 tot 20.00 uur
– zaterdag 20 augustus van 13.00 tot 17.00 uur
– zondag 21 augustus van 13.00 tot 17.00 uur

Programma Kunstlint 2016

  • Zaterdag 20 augustus om 13.00 uur: opening op Kunst- en Cultuurplein Lambertushof
  • Aansluitend van 13.00 tot 17.00u “Kunst op Straat”, de kunstenaars aan het werk
  • Op hiervoor genoemde tijden “Kunst in de Verkoop” bij de PUGN, Brugstraat 2a
  • 17 augustus tot 10 september expositie in de etalages van deelnemende ondernemers in Budschop en Nederweert herkenbaar aan de kleurige vlag

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie