Skip to content

Ontslagen en wat nu?

Glendi
23 augustus 2016 | 13:32

Advertentie

Angelique CarisWerken lijkt zo vanzelfsprekend, totdat je opeens te horen krijgt dat je ontslagen wordt. Dan besef je pas hoe belangrijk je werk is. De grond wordt onder je voeten vandaan geslagen, stabiliteit wordt onzekerheid.

Het ontslaggesprek

Hoewel je hoofd er waarschijnlijk niet naar staat is het wel verstandig om een ontslaggesprek aan te vragen, nadat je de eerste klap hebt verwerkt. Stel tijdens dit gesprek zoveel mogelijk vragen; Wat is de reden? Had je dit kunnen voorkomen? Welke mogelijkheden zijn er qua ondersteuning naar ander werk? De antwoorden op deze vragen helpen je namelijk om je ontslag een plekje te geven en tot de conclusie te komen dat het niet aan jou ligt.

Iedereen reageert anders in deze situatie, er is geen goed of fout. Wel zorgt een professionele manier van onderhandelen ervoor dat je samen met je werkgever kan kijken naar eventuele vervolgstappen naar de toekomst. Vaak bevindt je werkgever zich in een netwerk dat aansluit bij jouw kennis en vaardigheden.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie