Skip to content

Poolse doodrijder uitgeleverd aan Nederland

Redactie
23 augustus 2016 | 22:24

Advertentie

politie pion-1In Engeland een 35-jarige Pool aangehouden en aan Nederland overgeleverd. De man moet in Nederland nog een gevangenisstraf van bijna 15 maanden uitzitten, vanwege het doodrijden van een echtpaar en hun kleinkind in Meijel in 2013. De Engelse politie heeft de man op 14 augustus aangehouden in een woning in de regio Thames Valley, ten westen van Londen. De man was er als seizoenarbeider aan het werk.

Gevangenisstraf en rijontzegging
De man werd in eerste aanleg door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging voor de duur van 1 jaar. Het Openbaar Ministerie (OM) stelde daarop hoger beroep in. Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch legde de automobilist in hoger beroep op 23 september 2015 vijftien maanden gevangenisstraf op evenals een rijontzegging van vier jaren. Deze uitspraak werd op 28 juni 2016 onherroepelijk. Met aftrek van de 11 dagen die hij in een Nederlandse cel zat direct na de fatale aanrijding, bedraagt zijn straf nu nog 439 dagen. Direct na overlevering gaat hij naar een penitentiaire inrichting.

Dodelijk ongeval
De Pool veroorzaakte op 19 mei 2013 in Meijel met zijn auto een dodelijk ongeval. Een 2-jarig meisje uit Heesch en haar grootouders die aan het fietsen waren, kwamen hierbij om het leven.

Advertentie

2 Reacties

  1. kan ik daar uit concluderen dat de beste man het land uit gevlucht is na de uitspraak? Mooie ….. zeg, het zal je kind zijn die zo iemand doodrijdt, en er dan nog es vandoor gaat ook nog!

  2. Wordt zo iemand na de uitspraak niet direct in de boeien geslagen?

    En hij deed eerder zo zielig. Hij had zelf een kindje en daarom was een gevangenisstraf niet terecht want dan zat hij zo ver weg van zijn kindje in Polen. En dan werd niet hij maar ook zijn kindje gestraft was zijn pleidooi.
    In Engeland woont hij zeker niet ver bij zijn kindje vandaan.
    Leugens leugens en leugens.
    Elke keer als hij zijn mond open heeft gedaan.
    Hij zou nu 3 jaar erbij moten krijgen omdat hij gevlucht is.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie