Skip to content

The Hillbilly Moonshiners geven slotconcert in Weert


Redactie
24 augustus 2016 | 20:00

Advertentie

The Hillbilly Moonshiners - Marcel ZuurmondNa een succesvol 2016 komen The Hillbilly Moonshiners ook dit jaar weer met een speciale show terug naar Muziekcentrum de Bosuil. De Weerter band stond dit jaar op diverse festivals als Dauwpop en Bevrijdingsfestival Limburg, trok langs theaterzalen met Rowwen Héze en deelde het podium met bands als Saybia, Kensington, The Common Linnets en Pierce Brothers.

Ook brengen ze in september hun nieuwe single ‘Can’t Feel My Face’ uit, waarin opnieuw de samenwerking met de Amerikaanse top producer Fred Kevorkian gezocht wordt. Op zaterdag 3 december komt de band met bevriende bands Statesmen, Uncle Harry en Eleven Dirty naar Muziekentrum de Bosuil in Weert om het jaar knallend af te sluiten. Kaarten kosten € 5,00 en zijn verkrijgbaar via www.debosuil.nl.

The Hillbilly Moonshiners zijn een partyband die je favoriete hits onderdompelen in Louisiaans swampwater. Met hun vertolking van hits van onder meer Beyoncé, Mumford and Sons, Katy Perry maar ook Johnny Cash stond de band de afgelopen twee jaar ruim honderd keer op het podium in binnen- en buitenland. Hun single ‘Dashing Through The Snow’ was rond de kerstdagen een dikke hit op Spotify en bracht de band airplay op 3FM, QMusic, NPO Radio 2 en Radio Veronica. Onlangs deelden ze nog het podium met onder meer Rowwen Héze en The Common Linnets en waren ze te zien als headliner tijdens Bevrijdingsfestival Limburg en op het Dauwpop Festival.

Statesmen

Nog voordat STATESMEN ook maar één song heeft uitgebracht weet de band zich begin 2016 al verzekerd van een platencontract én boekingsdeal. Dit vertrouwen betaalt de band echter meteen terug als in mei ditzelfde jaar debuut single ‘Physical’ wordt uitgebracht. De ijzersterke song in combinatie met de productie en mix van Robin van Loenen (Destine) zorgt ervoor dat de jongens zichzelf direct op de kaart zetten op een plek waar niemand meer om ze heen kan. De muziek die de ambitieuze band maakt is te omschrijven als stevige, ‘catchy’ pop met elektronische invloeden. De songs en sound doen bij vlagen denken aan acts als The 1975, Walk the Moon, Kings of Leon en The Killers.

Uncle Harry

Psychedelica komt terug en wordt gemengd met een lekkere laag rock & roll! Het trio Uncle Harry laat zich maar wat graag beïnvloed door bands als Birth Of Joy, Deep Purple en DeWolff. Verwacht een spetterende show met veel orgel, rauw gitaarspel, idem dito zang en bij tijd en wijle extatische drums.

Eleven Dirty
Vijf man sterk neemt Eleven Dirty het publiek mee in hun enthousiasme om de tent op zijn kop te zetten. Naast een repertoire van covers uit de recentere rock-scene wordt er op de achtergrond druk gewerkt aan eigen muziek. Slechts drie weken na het eerste live-optreden in de Bosuil won Eleven Dirty de finale van de Battle of the Bands en verkregen zij een plek in de line-up van Raadpop.

Programma (OVB)

  • 
19.00 Deuren open
  • 19.15 – 19.35 Openings act (TBA)
  • 19.55 – 20.25 Eleven Dirty
  • 20.45 – 21.15 Uncle Harry
  • 21.35 – 22.15 Statesmen
  • 22.35 – 00.0 The Hillbilly Moonshiners

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie