Skip to content

Natuurlijk Limburg met 85 jaar Stichting het Limburgs Landschap

25 augustus 2016 | 19:09

Maurice Nijsten Natuurlijk LimburgVanaf zondag 4 september is de populaire serie Natuurlijk Limburg weer te zien op L1 televisie. Dit seizoen staat de serie in het teken van 85 jaar Stichting het Limburgs Landschap. Iedere week wandelt Edmond Staal van Het Limburgs Landschap samen met een collega door een van de natuurgebieden van de stichting. In 1931 werd deze particuliere stichting opgericht om de Boshuizerbergen bij Venray te redden van ontginningen. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een natuurorganisatie die niet weg te denken is uit de Limburgse samenleving. Samen met de steun van velen zijn in heel Limburg inmiddels meer dan 80 natuurgebieden veiliggesteld zoals Landgoed de Hamert in Wellerlooi, het Weerterbos bij Nederweert, gebieden in het Geuldal en recent ook de Anstelvallei in Kerkrade.

Veiligstelling door aankoop is de basis, aansluitend wordt er uitgekiend beheerd om de kwaliteit van landschap te verbeteren en soortenrijkdom te stimuleren.  In deze nieuwe serie laat de stichting zien wat er dankzij die herstelprojecten bereikt is. De laatste jaren is er ook veel extra energie gestopt in het restaureren van historische gebouwen. Zo kregen molens, kastelen en oude boerderijen weer een functie en worden zo behouden voor komende generaties. In 15 afleveringen krijgt de kijker een goed beeld van wat er bereikt is door natuurherstel en restauraties door de jaren heen.

Foto: Dénise Nijsten.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie