Na de oorlog moest de voedselproductie fors verhoogd worden wat alleen maar mogelijk was met goed bewerkbaar land. Het grondwater moest naar beneden en het liefst zo ver mogelijk. Deze denkwijze heeft in Limburg en Brabant geleid tot verdroging waarbij de boer als grote boosdoener werd gezien. Door het verhogen van het grondwaterpeil middels peilgestuurde drainage, heeft dit een positieve uitwerking op de verdroging en zal het uitspoelen van nutriënten worden verminderd. Omdat er minder sloten en greppels nodig zijn, is er minder afspoeling van nutriënten waardoor de kwaliteit van het oppervlaktewater wordt verbeterd. Harry Rutten van Drainage Rutten vertelt in Doe Maar Duurzaam! hoe drainage toegepast wordt binnen de agrarische sector.
Zondag 28 augustus om 12.30 uur te zien in Doe Maar Duurzaam! bij RTL 7
Alles over drainage is zondag 28 augustus juli te zien in de uitzending ‘Agrarisch & Milieu’ van Doe Maar Duurzaam!; een informerend programma over diverse ontwikkelingen en innovaties binnen de duurzaamheidsbranche. Dit kan variëren van Energie tot Duurzaam Ondernemen en van Milieu tot Bouw. Doe Maar Duurzaam is het totaalplaatje van verschillende duurzaamheidsaspecten om mensen bewust te maken van de duurzame mogelijkheden binnen ieder aspect van het dagelijks leven.
De herhaling is te zien op zaterdag 3 september om 13.30 uur in Doe Maar Duurzaam! bij RTL 7. Nederweert is ook te zien in deze uitzending!
Er zijn nog geen reacties geplaatst