Skip to content

Excursie van Architectuurlijk Weert gaat dit jaar naar Venlo

16 september 2016 | 8:00

Stadskantoor VenloArchitectuurlijk Weert nodigt geïnteresseerden uit om op zaterdag 1 oktober aanstaande deel te nemen aan een preview van het nog officieel te openen stadskantoor van de Gemeente Venlo, wat geheel volgens de principes van Cradle to Cradle is ontworpen en gerealiseerd. Het ontwerp van de hand van een team van Kraaijvanger Architecten is gebouwd door een combinatie van Laudy en Ballast Nedam.

Cradle to Cradle

Het meest in het oog springt een grote groene gevel aan de voorzijde van het gebouw, bestaande uit diverse plantensoorten. Het is de grootste groene gevel van Europa en zuivert de lucht in de directe omgeving.
Naast warmte- en koudeopslag in de bodem wordt ook het daglicht zo diep mogelijk het gebouw binnengehaald om het energieverbruik te minimaliseren. Zelfs de parkeergarage wordt gebruikt om de lucht in het gebouw vóór te verwarmen (in de winter) of te koelen (in de zomer). De vides in het gebouw voeren de gebruikte lucht af door middel van zonneschoorstenen op het dak. Regenwater wordt gezuiverd ten behoeve van de groene gevel en sanitair. De groene kas op de bovenste etages verwarmt de lucht die het gebouw in gaat en wordt gebruikt om regionale producten uit de agricultuur te telen en te promoten. Tot slot worden er gezonde bouwmaterialen gebruikt die weer opnieuw in de biologische of industriële cyclus kunnen worden ingezet.

Het programma van zaterdag 1 oktober: reis met persoonlijk of openbaar vervoer, parkeren kan desgewenst op het Q-Park P&R-terrein direct naast het station in Venlo.

  • 13.30 uur verzamelen vóór het station in Venlo
  • vervolgens wandelen we richting Maaskade en stadsdeel Maaswaard, waar onze gastheren Roy Denessen en Piet Pepels van de Gemeente Venlo ons de ontwikkelingen en transformatie van dit voormalige industriegebied zullen toelichten.
  • 15.00 uur betreden we het nieuwe stadskantoor voor een korte uiteenzetting over de C2C-aspecten, waarna we in groepen door het gebouw worden rondgeleid.
  • 16.30 uur besluiten we de excursie met een drankje in een naburige uitgaansgelegenheid.

Kosten en aanmelding
De kosten voor deze excursie bedragen € 15,= per persoon (incl. drankje). Je kunt je aanmelden tot 29 september aanstaande via het e-mailadres: architectuurlijkweert@gmail.com.  Je aanmelding is definitief na ontvangst van je bijdrage op bankrekeningnummer NL07 ABNA 0847 5602 44 ten name van Stichting Architectuurlijk Weert onder vermelding van uw naam en Excursie 2016.

Foto: kraaijvanger.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_18-15.000-voor-lokale-verenigingen-Heerschap-33
Spek de kas actie
18 oktober 2024 | 19:00
2024_10_18-Overlijdensbericht-Gerrie-van-Hoof-Reijven1
Uitvaartbegeleiding van den Boom
18 oktober 2024 | 18:45
2024_10_18-In-conflict-met-jezelf-Lisette-Poell
Door Lisette Poell
18 oktober 2024 | 17:00
2024_10_16-Rouwadvertentie-Leen-Coolen-Hendrikx-1
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
18 oktober 2024 | 13:51

Advertentie