Skip to content

Wonen op niveau

Redactie
17 september 2016 | 20:00

Advertentie

Ruben Weekers-1In het Nederland dat na de financiële crisis weer gestaag opkrabbelt en zijn economie eindelijk weer ziet groeien, was luxe de afgelopen jaren een zeldzaam goed. Echter trof de economische malaîse niet iedereen in zijn beurs. Neem bijvoorbeeld Nederweert, met zijn zeer vermogende inwoners en uiterst Bourgondische binnenstad woei hier het platzak-virus ongemerkt over. Er wonen namelijk zo’n 130 miljonairs in Nederweert, zo bleek uit een recent onderzoek van het CBS. En die kijken niet op een groen biljetje meer of minder.

Het is er op het eerste gezicht niet aan af te zien, de extravagante levenstijl van de Nederweertenaren. Pracht en praal in de vorm van Rolexen, Porsches of duurbetaalde maîtresses tref je er niet snel aan. Toch merkt de objectieve buitenstaander welzeker dat het hier een highclass-society betreft. Bij een simpele rondgang langs horeca en andere lokale ondernemers ziet men namelijk diverse bobo’s flaneren in de uiterst exclusief ingerichte horeca-etablissementen. Comfortabel gezeteld socializen deze bakfietsmoeders en RangeRover-vaders onder het genot van een Chardonnaytje of wat bubbels. Loslippig lallend met aardappel-in-keelklank (zoals de deftige bovenklasse voorschrijft) buurten zij bij over hun verwende kroost, recent aangekochte jacht of nieuwe Filipijnse huishoudster. Nergens anders voelt de gegoede burgerij zich zo op haar gemak dan in Nederweert. Met de nabijgelegen jachthaven meren er zodoende dikwijls kennissen van deze blauwbloedige Nouveau Riche in het pittoreske Nederweert aan, allemaal aangetrokken door het welvarende imago van dit luxe-reservaat.

Het is daarom geen verassing dat de 130 grootverdieners Nederweert beschouwen als uitzonderlijke bakermat van beschaving tussen de verpaupering van omliggende plaatsen. Nooit of te nimmer zullen zij dit walhalla van truffelbonbons en Gucci-mentaliteit verlaten, Nederweert is immers de place to be als je wat te spenderen hebt. Deze miljonairs-vestiging zal daarom nog lange tijd blijven schitteren in de vorm van verkoop van ingeblikte kaviaar in elke supermarkt en de overmacht aan aangemeerde plezierjachten. Nederweert: deftig wonen op niveau vóór, tijdens en na de crisis.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie