Skip to content

KERNgezond Nederweert van start

Glendi
19 september 2016 | 14:30

Advertentie

kerngezond-bs-de-schrank-ospelVoor het derde schooljaar op rij zal het project KERNgezond weer gaan draaien op alle basisscholen in de gemeente Nederweert. Op 14, 15 en 16 september vond op verschillende locaties de aftrap plaats. Dit gebeurde met de eerste activiteit genaamd ‘De Held’.

KERNgezond zet zich in om kinderen en hun ouders bewust te maken van het belang van voldoende sporten en bewegen, gezonde voeding en normen en waarden. Plezier staat hierbij voorop. Topsporters uit de regio worden ingezet als voorbeeldfunctie voor de jeugd. KERNgezond is een initiatief Sport-Company in nauwe samenwerking met de gemeente, de provincie, het basisonderwijs en de GGD. KERNgezond wordt ondersteund door lokale partners.

De eerste activiteit dit schooljaar stond geheel in het teken van ‘gezond gedrag’. De kinderen kregen een bezoek van Jeroen van den Beucken (14 en 15 september) en Sonni De Jonge (16 september), topsporters van handbalvereniging Targos Bevo Hc. Jeroen was te gast op basisscholen Budschop, De Klimop, De Kerneel, De Bongerd en De Schrank. Sonni was te gast bij basisscholen De Tweesprong en De Zonnehof.

Zij gaven een gastles genaamd ‘De Held’. Een gastles over pesten, geweld en discriminatie. Wat is het verschil tussen plagen en pesten en wat zijn de ervaringen van de kinderen hiermee? Ook werd besproken wat te doen als iemand gepest wordt; wat kan degene doen die wordt gepest maar ook wat kunnen anderen doen. Daaruit kwam naar voren het het beste is om dit altijd tegen iemand te vertellen. Uiteraard waren alle kinderen waren het er mee eens dat je pas een echte held bent als je niet pest, geen geweld gebruikt en niet discrimineert.

De volgende activiteit vindt plaats op vrijdag 23 november. Dan vinden de kinderen kennis maken met verschillende binnensporten. Op de foto zie je groep 6 van basisschool De Schrank in Ospel.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie