Skip to content

Acht jaar cel voor poging tot moord met insuline

Redactie
22 september 2016 | 14:27

Advertentie

spuit-ziekenhuisDe 38 Jolanda V. vrouw uit Weert is door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot acht jaar cel voor een poging tot moord op haar man Dorus. Volgens de rechter is bewezen dat ze haar man Dorus in maart vorig jaar om het leven heeft willen brengen door het inspuiten van insuline. Haar man overleefde door een anonieme tip.

Jolanda heeft, terwijl haar echtgenoot lag te slapen, insuline bij hem geïnjecteerd. Dit vond plaats in de woning waar zij samen woonden. Na het injecteren van de insuline heeft ze de woning verlaten. Het slachtoffer is later buiten bewustzijn in de woning aangetroffen en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer heeft enkele dagen in het ziekenhuis moeten doorbrengen.

Ze had een nieuwe vriend en wilde een nieuw leven kunnen beginnen. Ze koos voor het injecteren met insuline in de hoop dat dit niet ontdekt zou worden.

De rechtbank achtte het bewezen dat ze haar man wilde vermoorden en dat ze precies wist wat de consequenties zouden kunnen zijn van het inspuiten van insuline bij iemand de niet aan suikerziekte lijdt. Dat had ze namelijk een dag eerder op internet opgezocht. “Dat alles is voldoende reden voor een hoge celstraf“, aldus de rechter. V. zit sinds april vorig jaar in voorarrest. Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van tien jaar.

Bron: 1Limburg

Advertentie

1 Reactie

  1. “De Jolanda” kan nu in elk geval een “nieuw leven” beginnen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Snelweg-A2-Nederweert verkeer
Maandag en dinsdag afgesloten
5 oktober 2024 | 15:00
Antje de Musical in de bioscoop
In november bij Gotcha! Cinema Weert
5 oktober 2024 | 14:00
Saar
Alle huisdieren zijn welkom
5 oktober 2024 | 13:00
67
Elke zaterdag een nieuwe aflevering
5 oktober 2024 | 12:00

Advertentie