Skip to content

Lezing over krijgshandelingen in het verleden

Glendi
22 september 2016 | 8:55

Advertentie

bunker-tweede-wereldoorlog-1Op vrijdag 23 september organiseren de Wapenbroeders afdeling Ospel en de Heemkundevereniging Nederweert een lezing over krijgshandelingen in het verleden. De lezing wordt gegeven door oudheidkundige Jos van der Weerden.

Drs. Jos van der Weerden uit Someren is gespecialiseerd in de zogenaamde conflict-archeologie. Hij houdt zich bezig met bodemonderzoek betreffende krijgshandelingen in het verleden. Deze onderzoeken strekken zich uit van de Romeinse legerkampen aan de Limes in de oudheid tot de Eerste en Tweede Wereldoorlog tot de kazernegebouwen in de Koude Oorlog. Zo was hij o.a. betrokken bij bekende onderzoeken bij het kazernekwartier in Venlo-Blerick (fort Willem); Oosterbeek (Market Garden) en een onderzoek in Asten (Tweede Wereldoorlog). In het bijzonder zal hij ook ingaan op de mogelijkheden die de moderne informatie-technologie voor deze onderzoeken biedt ten gevolge van het snel voorhanden zijn van uitgebreide bestanden uit archieven van binnen- en buitenland.

De lezing begint om 20.00 uur en vindt plaats in gemeenschapshuis ‘Reigershorst’ in Nederweert-Eind (bij de kerk). Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mobiele milieustraat
 
17 september 2024 | 13:22
Asfalt-wegwerkzaamheden-Winnerstraat-Uliker-Nieuwstraat-Nederweert-4
De werkzaamheden duren een kleine maand
17 september 2024 | 12:24
1Overlijdensbericht Kitty Houtappels - Gielen
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
17 september 2024 | 8:30
2024_09_16 Arbeidsmarktregio Midden-Limburg zet koers met ondertekenen intentieverklaring
Samen arbeidsmarktregio Midden-Limburg versterken
17 september 2024 | 7:00

Advertentie