Skip to content

Onderwijsbeurs Zuid in Eindhoven 30 september & 1 oktober voor MBO – HBO – WO

Glendi
22 september 2016 | 14:03

Advertentie

Angelique CarisAlhoewel het schooljaar nog geen maand geleden is begonnen, zijn er ook dit jaar weer veel scholieren die een studiekeuze moeten maken. De onderwijsbeurs in Eindhoven is een mooie gelegenheid om eens rond te snuffelen. Jaarlijks openen zij hun deuren voor duizenden leerlingen en zijn er veel MBO, HBO en WO opleidingen vertegenwoordigd.

Wat is jouw doel?

Een veelgehoorde opmerking  is “Er zijn zoveel opleidingen, je weet gewoon niet waar je moet beginnen” of ” ik zie door de bomen het bos niet meer“.

Het is niet verstandig de onderwijsbeurs onvoorbereid te bezoeken. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je niet verloren rondloopt. Ook ga je met antwoorden naar huis, die je weer een stapje dichter bij een passende studiekeuze brengen. Maar hoe doe je dat dan? Je goed voorbereiden?

Als je al enig idee hebt welke opleiding je wilt gaan volgen, is het verstandig je te oriënteren waar jouw opleiding staat op de beurs. Welke scholen zijn vertegenwoordigd? Maak een vragenlijstje met vragen die voor jou belangrijk zijn.

Bijvoorbeeld:

  1. Wordt er gebruik gemaakt van Engelse literatuur?
  2. Moet je veel in groepen werken of individueel?
  3. Hoe is de begeleiding als je iets niet weet of vastloopt?
  4. Is het veel klassikaal lessen volgen of individuele thuisstudie?
  5. Hoe groot zijn de groepen?
  6. Enz..

Mocht je helemaal niet weten welke opleiding je wilt gaan volgen? Bepaal je niveau, dan kun je de scholen die hier niet aan voldoen doorstrepen. Bekijk de sectoren of domeinen en maak een eerste selectie. Kijk welke opleidingen daarin mogelijk zijn. Door telkens een selectie te maken kom je steeds gedetailleerder uit bij diverse opleidingen.

Natuurlijk zijn er ook dit jaar weer studiekeuzecoaches op de onderwijsbeurs aanwezig, waar je je vragen gratis kunt stellen in een speeddate. Maak daar gebruik van, ze zijn er voor jou!

Veel plezier op de Onderwijsbeurs Zuid op 30 september & 1 oktober in Eindhoven (Beursgebouw)

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Op zoek naar werk? Kijk op de vernieuwde vacaturepagina.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie