Ging je voorheen nog met je ondersteuningsvraag naar de gemeente, vanaf maandag 3 oktober wordt dat anders. Dan kun je met vragen terecht bij het steunpunt in je eigen dorp.
Een medewerk(st)ers gaan samen met je aan de slag om je weer op weg te helpen. Wethouder Geraats is verheugd over de start van de steunpunten in kernen van de gemeente Nederweert: “Hierdoor is een laagdrempelige plek in de buurt gecreëerd waar onze inwoners terecht kunnen met hun ondersteuningsvragen”.
Het steunpunt is een samenwerking tussen professionals en vrijwilligers die samen met jou zoeken naar de beste oplossing voor je probleem. Ben je op zoek naar hulp, ondersteuning thuis, of een luisterend oor? Wil je advies om uit de schulden te komen? Heb je vragen over je gezondheid, wonen, werk of dagbesteding? Ben je eenzaam en heb je behoefte aan contact? Dan ben je bij het steunpunt aan het juiste adres.
In Ospel is het steunpunt al sinds 2015 actief. Onder het motto: ‘goed voorbeeld doet goed volgen’, zijn de ervaringen die afgelopen jaar zijn opgedaan in Ospel, gebruikt voor de werkwijze van de steunpunten in de andere kernen. Jo Hermans, lid van het Ospels steunpunt zegt hierover: ”We hebben de ruimte gekregen om onszelf te ontwikkelen en te bepalen hoe het Ospels Steunpunt eruit moest komen te zien. We zijn er nog niet, maar groeien toe naar een plek waar vraag en aanbod elkaar kunnen vinden”.
Vanaf maandag 3 oktober gaan ook in Leveroy, Nederweert-Eind, Budschop en Nederweert de steunpunten van start. Dat betekent dat je met je hulpvraag niet meer naar het gemeentehuis hoeft te komen, maar dat je deze tijdens het spreekuur van het steunpunt kunt stellen. Het Wmo-spreekuur in het gemeentehuis komt hiermee te vervallen.
Spreekuur
In elk steunpunt zijn professionals met drie verschillende achtergronden werkzaam: een gemeentelijke consulent sociaal domein (voorheen de Wmo-consulent), een wijkverpleegkundige en een welzijnswerker. Je eerste contact vindt altijd plaats met een professional. Hij/zij bepaalt vervolgens of je geholpen wordt door een professional of dat je ondersteuningsvraag wordt opgepakt door een vrijwilliger. Je bent overigens niet verplicht het spreekuur in je eigen dorp te bezoeken. Je kunt bij alle steunpunten in de gemeente terecht. Hieronder vind je een overzicht van de locaties en de tijdstippen.
Budschop
op dinsdag van 13.00 tot 14.00 uur in de basisschoolLeveroy
op maandag van 15.00 tot 16.00 uur in de PestoeërskoelNederweert
op maandag van 13.00 tot 15.00 uur in de Pinnenhof
op woensdag van 11.00 tot 13.00 uur in Gunnerij De Kiep Inn (Kerkstraat 18)Nederweert-Eind
op dinsdag van 14.00 tot 15.00 uur in ReigershorstOspel
op dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur in de Haaze-hoof; van 10.00 tot 12.00 uur met vrijwilligers
op donderdag van 14.00 tot 15.00 uur in de Haaze-hoof; van 14.00 tot 16.00 uur met vrijwilligers
Hoe kun je in contact kunt komen met het steunpunt?
- Op locatie: door het spreekuur in de kern te bezoeken (zie het spreekurenoverzicht). Een afspraak maken is niet nodig.
- Telefonisch: door te bellen naar het telefonisch spreekuur via het nummer 0495 – 677 111. Het telefonisch spreekuur is op werkdagen van 09.00 tot 11.00 uur. Bel je tijdens het spreekuur, dan word je doorverbonden met een professionele medewerker van het steunpunt in je dorp.
- Per mail: door je vraag te mailen naar steunpunt@nederweert.nl
Maar niet alleen met hulpvragen kun je terecht bij het steunpunt, je kunt je er ook melden omdat je iets voor een ander wilt betekenen.
Foto: © Jo Hermans
Er zijn nog geen reacties geplaatst.