Skip to content

Heb jij ook een tandenpoetsrondje?


Redactie
29 september 2016 | 11:00

Advertentie

Lisette-Poell-MindfulnessDeze week vertelde een van de deelnemers dat ze tegenwoordig eerst haar tandenpoetsrondje doet en daarna pas heel Mindful haar tanden gaat poetsen. Ik moest stilletjes glimlachen en zij zelf ook.

Sinds vorige week is zij met een individueel traject Mindfulness begonnen. Naast de formele oefeningen begonnen we al meteen met het plaatsen van zogeheten ankers. Deze plaats je door de dag heen om met aandacht een routinematige handeling uit te voeren zodat je voor dat moment niet langer meegesleurd wordt in die maalstroom van je gedachten maar bewust bent en erbij bent bij wat je op dat moment doet.

De meesten van ons gebruiken de tijd van tandenpoetsen om de agenda voor die dag door te nemen of aan het eind van de dag terug te kijken op hoe de dag verlopen is en alvast weer vooruit te kijken naar de volgende dag. Door tijdens het poetsen van je tanden ook alleen maar met je aandacht bij het poetsen van je tanden te zijn bouw je een moment van rust in. Je laat zaken die er op dat moment niet zijn, niet langer meedoen. Daarentegen ben je wakker en volledig bewust van waar je mee bezig bent.

Het is lang niet altijd makkelijk om met je gedachten bij het poetsen van je tanden te blijven. Probeer het maar eens. Vooral als je al zoveel jaren gewend bent om dan je planning van die dag door te nemen. Deze deelnemer had er een oplossing voor bedacht. Eigenlijk ontstond het vanzelf zo vertelde ze. De storing van afleidende gedachten was zo groot zodat ze nu eerst een paar minuten de tijd neemt om haar dag door te nemen en daarna pas tanden gaat poetsen en dat bevalt haar heel goed. Met zoiets heel kleins heeft ze haar routine doorbroken en ervaart ze een moment van rust…

Ook interesse in Mindfulness? Stuur dan een mail. (lisette@jijbentoke.nl) Op 12 januari 2017 start er weer een nieuwe groep maar wil je niet langer wachten en nu al beginnen kies dan voor een individueel traject. Er kan gekozen worden uit verschillende locaties zoals in Ell bij EquiJoy of in Weert bij Pentacoaching.

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist / trainer. Naast de (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

3 Reacties

  1. Tijdens het afscheid nemen van de “grote boodschap” lijkt het me niet fris om je volledig te concentreren op het proces wat er zich op dat moment in darmen en sluitspier afspeelt. Tanden poetsen is daarom juist fris om je op te concentreren. Het doorlopen van de agenda voor die dag tijdens “een drukje” is in mijn ogen juist een goede manier om je niet op zaken te concentreren die normaal gesproken een ieder nogal tegen de borst stuiten.
    Aan mensen zie je ook of ze zich hebben geconcentreerd op het “breien van de bruine trui” in de morgen. Ze kijken dan een groot deel van de dag of ze iets ruiken wat hun niet aan staat. Daarom ook de uitdrukking “hij/zij kijkt of dat ie/ze stront ruikt. Goed…smakelijke voortzetting aan een ieder en een fijne dag gewenst!

  2. Haha Tinus! Jij laat ze wel een poepje ruiken he. Een echte BOP-er. Bewuste Ochtend Poeper.

    • Hahaha Marga, goeie 😛


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie