Maandagmorgen hebben professionals die betrokken zijn bij het Sociaal Team Nederweert gezamenlijk bij sportcentrum De Bengele ontbeten als kick-off voor de steunpunten in de verschillende kernen. Vanaf vandaag kun je in je eigen kern bij de mensen van het Sociaal Team terecht.
Na een welkomstwoord door wethouder Geraats gingen de sprekers in op de toegevoegde waarde van de Steunpunten en waarom ‘gewoon doen‘ en ‘eigenaarschap‘ zo belangrijk zijn en dit initiatief tot een succes maken! Het ontbijt werd afgesloten met het ondertekenen van samenwerkingsconvenant tussen Land van Horne, De Zorggroep, Vorkmeer, AMW-CJG en de gemeente Nederweert.
Steunpunt Sociaal Team Nederweert
Het steunpunt kijkt samen naar de behoeften en mogelijkheden om (weer) deel te kunnen nemen aan de samenleving. Daarbij wordt gekeken wat je samen met buren, vrienden, kennissen en familie zelf kunt doen. Of dat je mogelijk gebruik kunt maken van aanwezige voorzieningen in het dorp: eetpunten, huiskamerproject of verenigingen. Wanneer dat niet voldoende is of niet aanwezig, dan regelt het steunpunt ondersteuning voor je. Dat kan door de inzet van professionele ondersteuning, maar mogelijk door de inzet van vrijwilligers. Dat is afhankelijk van de vraag of probleem.
Een (professioneel) medewerker van het steunpunt komt bij voorkeur bij je thuis om de vraag te bespreken. Je kunt je tijdens dat gesprek laten bijstaan door iemand die je vertrouwt en jouw situatie goed kent, bijvoorbeeld een familielid, mantelzorger of een goede kennis. Dit kan ook de cliëntondersteuner zijn van het algemeen maatschappelijk werk.
Spreekuur
In elk steunpunt zijn professionals met 3 verschillende achtergronden werkzaam: een gemeentelijke consulent sociaal domein (voorheen de Wmo-consulent), een wijkverpleegkundige en een welzijnswerker. Tijdens het spreekuur is minimaal één van deze professionals aanwezig. Je bent niet verplicht het spreekuur in jouw dorp te bezoeken. Bezoek je liever het steunpunt in een andere kern? Raadpleeg dan het spreekurenoverzicht.
Iets betekenen voor een ander
Je kunt bij het steunpunt niet alleen terecht met een hulpvraag. Je kunt je er ook melden omdat je iets voor een ander wil betekenen. Want problemen pakken we als gemeenschap samen op. We zeggen niet voor niets: ‘eigen kracht, samen aanpakken’.
- Steunpunt Budschop
Basisschool Budschop, Ospelseweg 18 Nederweert - Steunpunt Eind
Gemeenschapshuis Reigershorst, Pastoor Maesplein 13 Nederweert-Eind - Steunpunt Leveroy
Gemeenschapshuis Pestoeërskoel, Sillenhoek 4 Leveroy - Steunpunt Nederweert
Gemeenschapshuis De Pinnenhof, Kapelaniestraat 4 Nederweert
Gunnerij de Kiep-Inn, Kerkstraat 18 Nederweert - Ospels Steunpunt
Gemeenschapshuis Haaze-Hoof, Aerthijsplein 3 Ospel
Tel.: 0495 – 677 111, email: steunpunt@nederweert.nl
Er zijn nog geen reacties geplaatst