Skip to content

Duurzaam Bouwloket, voor al je vragen over duurzaam (ver)bouwen

Glendi
5 oktober 2016 | 10:24

Advertentie

De gemeenten Nederweert, Leudal en Weert introduceren samen het digitaal informatiepunt Duurzaam Bouwloket (www.duurzaambouwloket.nl) om energiebesparing en duurzame energie bij woningen te stimuleren. Via dit informatiepunt kunnen inwoners informatie vinden over het nemen van energiebesparende maatregelen in en om hun huis.

Bijeenkomst voor ondernemers
De drie gemeenten houden binnenkort een gezamenlijke bijeenkomst voor ondernemers op het gebied van energiebesparing en –opwekking. Daar wordt de samenwerking en deelname aan het duurzaam bouwloket besproken. Deze vindt plaats in Brasserie Blaakven, Geuzendijk 35 in Weert op 20 oktober vanaf 15.30 uur. Alle regionale ondernemers die iets doen op het gebied van energiebesparing en –opwekking zijn hiervoor uitgenodigd.

logoEén van de pluspunten van dit informatiepunt Duurzaam Bouwloket is dat het een goed overzicht geeft van de regionale bedrijven die een passend en vertrouwd aanbod doen aan particulieren. Zo wordt ook de economische bedrijvigheid binnen de drie regionale gemeenten bevorderd. Verder stimuleren de gemeenten nauwere samenwerking tussen de bedrijven- en burger-energiecoöperaties, die in de gemeenten actief zijn. Deze samenwerking voorziet erin dat inwoners een onafhankelijk advies kunnen krijgen over de te nemen maatregelen. Tegelijk krijgen ze daarbij dan een goed aanbod van regionale bedrijven om de maatregelen ook uit te voeren.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie