Zelf de regie houden bij een ziekte als (prostaat)kanker is een veelbesproken en uitermate actueel onderwerp. Het wordt steeds meer duidelijk dat door zelfregie de kwaliteit van de zorg duidelijk verbetert en er verder aan bijdraagt dat de behandeling of therapie nauw aansluit bij de eigen behoefte en verwachting.
Prostaatkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker. De ziekte komt vooral voor bij oudere mannen, hoewel ook steeds meer jongere mannen (40+) de diagnose prostaatkanker krijgen. In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 10.400 mannen prostaatkanker vastgesteld. Prostaatkanker groeit meestal langzaam waardoor hij lang niet altijd ontdekt wordt. Een vroegtijdige diagnose kan uitzaaiingen voorkomen en daarmee de levensverwachtingen aanzienlijk verhogen. Tachtig procent van de mannen met een prostaatcarcinoom is bij tijdige ontdekking na tien jaar nog in leven.
De ProstaatKankerStichting geeft informatie over deze ziekte en houdt hierover bijeenkomsten. De stichting gaat in samenwerking met het Toon Hermans Huis Weert e.o. periodiek lotgenoten- en themabijeenkomsten houden. De eerste bijeenkomst is op woensdagmiddag 19 oktober om 13.30 uur in het Toon Hermans Huis Weert aan de Graaf Jacobstraat 1. De regiovertegenwoordiger van de ProstaatKankerStichting zal aan het begin van de middag een presentatie houden over het onderwerp zelfregie waarna gelegenheid is tot het stellen van vragen en samen met de aanwezigen in gesprek te gaan over prostaatkanker en hoe je zelf regie kunt voeren .
Aanmelden
Vanwege de beperkt beschikbare ruimte is vooraf aanmelden wenselijk. Dat kan via administratie@toonhermanshuisweert.nl of telefonisch: 0495 – 541 444.
Er zijn nog geen reacties geplaatst