Skip to content

Een vleugje Lourdes in Weert

Redactie
11 oktober 2016 | 8:09

Advertentie

monumenten-moeselkapel-02Overbekend is de lichtprocessie in Lourdes. Al die pelgrims die met brandende kaarsen door de avond lopen. Een prachtig gezicht. Ook in Weert wordt sinds enkele jaren een lichtprocessie gehouden met als eindbestemming de Lourdesgrot in de Moeselkapel. Toegegeven, het is niet zo indrukwekkend als de processie van Lourdes, maar alle deelnemers zijn het erover eens dat het een uiterst sfeervolle gebeurtenis is.

Lichtprocessie Moesel
Op woensdag 19 oktober vindt de lichtprocessie plaats waarvoor alle parochies van het dekenaat zijn uitgenodigd. Om 19.30 uur is de start in de Moeselkerk met een korte gebedsdienst. Iedereen krijgt een kaarsje. In het duister van de vroege avond wordt een lichtprocessie gelopen van de kerk naar de Moeselkapel. Daar wordt de lichtprocessie afgesloten met een lied, een gebed en de plechtige zegen. Aansluitend krijgen de deelnemers koffie of thee aangeboden met een plakje cake in het zaaltje van de Moeselkerk.

Iedereen welkom
Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te lopen. Jong en oud. Er is parkeergelegenheid bij de Moeselkerk, waar ze na afloop terug zullen komen. En… hoe meer deelnemers, hoe indrukwekkender en sfeervoller!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

1Overlijdensbericht Kitty Houtappels - Gielen
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
17 september 2024 | 8:30
2024_09_16 Arbeidsmarktregio Midden-Limburg zet koers met ondertekenen intentieverklaring
Samen arbeidsmarktregio Midden-Limburg versterken
17 september 2024 | 7:00
Succesvol congres Europese carnavalsbonden in Weert 4
Opmaat naar het aankomende Vastelaovendseizoen
16 september 2024 | 21:02
Fotograaf Risse Groep
Kom jij speeddaten?
16 september 2024 | 19:35

Advertentie