Skip to content

Happy-Ei genomineerd voor MVO-prijs

12 oktober 2016 | 19:00

henk-stals-happy-ei-1Het bedrijf Happy-Ei uit Nederweert is genomineerd voor de Konnekt’os MVO-prijs Midden-Limburg 2016. De gebroeders Henk en Marc Stals zijn enorm trots dat hun bedrijf is doorgedrongen tot de laatste 6 bedrijven die meedingen naar de prestigieuze prijs.

Happy-Ei genomineerd

Rechtstreeks van de boerderij, met zorg geproduceerd: Het is de succesformule van Happy Ei, het familiebedrijf dat laat zien hoe je met duurzaam ondernemen het verschil maakt. Omdat een Happy-Ei van de boerderij linea recta naar de klant gaat, is het gegarandeerd vers. Die garantie geldt voor alle Happy Eieren, die op de bedrijfslocaties in Nederweert en Ospel geproduceerd worden. Een Happy-Ei wordt geproduceerd met oog en aandacht voor de omgeving. “Bij alles wat we doen, bewaken we de balans tussen wat goed is voor mens, dier en milieu. Dit duurzaamheidskeurmerk rust op alle eieren die we dagelijks leveren aan de horeca en groothandel en die ook dicht bij huis verkrijgbaar zijn,” vertelt Henk. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in de genen van Happy Ei en kent vele gezichten. “De kippen hebben de ruimte om te scharrelen en blijven door de structurele zorg van de dierenarts zonder antibiotica gezond. Het voer wordt in eigen beheer verbouwd en voldoet aan de strengste normen voor duurzaamheid,” zegt Marc. “Mest wordt omgezet in bodemvoeding. Zonnepanelen wekken de energie op van Moeder Natuur en in de loop van volgend jaar zal een nieuwe installatie alleen nog maar schone lucht naar buiten blazen“.

Bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gaat het om evenwichtige aandacht voor ecologische (planet), economische (profit) en maatschappelijke (people) aspecten in de bedrijfsvoering. Voor een duurzame bedrijfsvoering is het belangrijk om economisch vitaal te zijn. Om ook op langere termijn succesvol te zijn, is het belangrijk om verder tekijken dan alleen naar ‘profit’. Hiervoor dient er in de bedrijfsvoering een duidelijke plaats gegeven te worden aan ‘planet’ en ‘people’.

Stemmen

stemmen-mvoVanaf vandaag kun je stemmen op Happy-Ei, één van de 6 genomindeerde bedrijven. Stemmen kan tot en met maandag 31 oktober 2016, 00.00 uur. De publieksstemmen tellen voor 50% mee in het bereiken van de laatste drie. De andere 50% ligt opnieuw in het oordeel van de jury. Na de publieksstemming komt de jury snel bij elkaar en worden de drie finalisten bepaald. De jury brengt vervolgens bij deze drie finalisten een bezoek in het bedrijf om (nog) beter geïnformeerd te worden en op basis hiervan uiteindelijk de winnaar te kiezen.

Genomineerden

  • Brasserie-Hotel Antje van de Stasie; Weert
  • Happy Ei; Nederweert
  • Kersten Hulpmiddelenspecialist; Roermond
  • Medicura medische hulpmiddelenservice; Nederweert
  • Stichting Wonen Limburg; Roermond
  • Tonnaer, meer dan drukkers; Kelpen-Oler

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie