Skip to content

De appel valt niet ver van de boom

Redactie
13 oktober 2016 | 16:00

Advertentie

Het loopt in jouw bedrijf niet goed. Kijk je dan naar oorzaken buiten je zelf? De werknemers luisteren niet naar wat ik zeg. Ze werken niet door. Ze zijn vooral bezig met privézaken in plaats van met het werk. De collega’s liggen met elkaar overhoop. De opdrachtgevers trekken orders terug of ik kan er geen goede afspraken mee maken. Officiële instanties zitten mij dwars. Ze werken niet mee, willen niet wat ik wil. De partner is vol onbegrip. Dit is een scala van redenen die je buiten jezelf zoekt.

Kijk eens door een andere bril.
Leg de focus eens op jezelf en kijk eens naar binnen. Wat zie je dan??? Misschien wel niets omdat je niet gewend bent om naar binnen te kijken. Je vindt het vreemd om je eigen handelen onder de loep te nemen. Waarom is het goed om je aandacht naar binnen te richten. Als persoon ben je ook je bedrijf. Jij bent je bedrijf. Sta je hier genoeg bij stil? De oplossing ligt dichtbij. Kijk eens in de spiegel en kijk met aandacht naar wat je van jezelf ziet.Kun je in alle openheid en alle eerlijkheid naar die persoon kijken. Zie je overeenkomsten tussen jou en je bedrijf; wat herken je? De appel valt niet ver van de boom. Een gezonde boom geeft mooie vruchten. Als privé zaken je dwarszitten, je bent boos, gefrustreerd, geïrriteerd of er spelen zaken uit je verleden dan werkt dit door in je bedrijf. Onbewust neem je dit mee in je handelen. Soms is het lastig om dit zelf te zien of om hierin verandering te brengen. Ben je bereid om in de spiegel te kijken dan heeft KernWijZe de expertise om je hiermee te helpen en te begeleiden, zowel persoonlijk als op zakelijk vlak.

Het is verrassend hoe dit kan veranderen.

Kernwijze is een samenwerking van twee Rebalancers, Nell Ketelaars (www.rebalancingnederweert.nl) en Annemiek Heijnen (www.praktijkleefruimte.nl). Daarnaast hebben we beiden veel ervaring in het werkveld. Als Rebalancers bundelen we onze krachten en inzichten om vernieuwend de sfeer binnen het bedrijf of de organisatie om te vormen, zodat het werkklimaat verbetert. Ben je nieuwsgierig hoe je werkplezier en vitaliteit op de werkvloer kunt verhogen? Wil je meer inzicht in hoe te handelen en te veranderen? KernWijZe biedt verrassend snelle analyses, draagt concrete oplossingen aan, waardoor veranderingen meteen zichtbaar worden. In dit traject krijgt het persoonlijke aspect van de werkgever als ook van de werknemer alle aandacht.

Meer informatie vind je op www.kernwijze.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie