Skip to content

Ben je wel zo flexibel?

Redactie
13 oktober 2016 | 11:00

Advertentie

Lisette-Poell-MindfulnessSollicitanten krijgen vaak de vraag gesteld of ze flexibel zijn. Vervolgens wordt er gesproken over de inzetbaarheid van iemand. Vooral bij mensen met zorgtaken kan dit onderwerp kritisch worden uitgevraagd. Zelden wordt er gerefereerd aan de flexibiliteit van iemands geest in de zin van omgaan met veranderende, nieuwe, situaties of het openstaan voor meningen van anderen.

Hoe soepel is jouw geest?
Dat onze geest niet altijd soepel is komt sterk naar voren als duidelijk wordt dat je iets afkeurt. Ga eens na bij jezelf. Ben jij iemand die anderen steeds op onvolkomenheden wijst of kun je ook zien waar diegene goed in is en vooral dat ondersteunen? Waar leg jij de meeste nadruk op? En ook, waar leg jij het meeste nadruk op bij jezelf? Vaak zie je dat mensen die heel kritisch naar zichzelf kijken dit ook naar hun omgeving doen en zichzelf continue vergelijken. Ontzettend vermoeiend, de boog is bijna altijd gespannen.

Een panoramische visie ontwikkelen is een van de aspecten die je leert met beoefening van Mindfulness. Als een geest soepel, licht en open is, dan voelen we ons doorgaans prettig en ervaar je problemen niet als onoverkomelijk. Dit is een van de vele vaardigheden die je met beoefening van Mindfulness kunt ontwikkelen. Niet alleen door te lezen over Mindfulness maar om het daadwerkelijk te beoefenen zodat kennis niet alleen theoretische kennis is maar èchte kennis wordt door ervaring.

12 januari 2017 start nieuwe groepstraining Mindfulness
Na de feestdagen, na de jaarwisseling, starten we met een nieuwe groepstraining Mindfulness. Wil je nu al beginnen dan kun je je aanmelden voor een individueel traject. Stuur een mail als je interesse hebt en meer informatie wilt. (lisette@jijbentoke.nl)

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist / trainer. Naast de (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

1 Reactie

  1. mind voelnus, aan welke kantj mot det inne kliko en wanniej hale ze det op?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22
Kunstovaal-Koopzondag-Nederweert-21
Ga jij met een dino op de foto?
27 september 2024 | 16:00
2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00

Advertentie