Skip to content

Vier de Nacht van de Nacht in De Groote Peel

24 oktober 2016 | 13:00

nacht-in-de-groote-peelOp zaterdag 29 oktober viert Nederland de Nacht van de Nacht met verschillende activiteiten. Buitencentrum De Pelen van Staatsbosbeheer doet mee met een sfeervolle avondactiviteit in Nationaal Park De Groote Peel. Eerst is er een avondexcursie en na afloop een warm drankje, iets lekkers en sfeervolle verhalen in de Peelboerderij. De activiteit start om 19.30 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Geniet van de stilte, het donker en van een spannend Peelverhaal
Nationaal Park De Groote Peel is een natuurgebied met nauwelijks verkeerswegen of bebouwing en weinig kunstmatige verlichting. Daardoor is het een  ideaal gebied om het donker te beleven. Hoe donker, dat ontdek je tijdens de Nacht van de Nacht. Tijdens een sfeervolle avondwandeling loop je zonder zaklamp en ben je dus afhankelijk van het licht van de maan, de sterren én van de Peelgids die deze wandeling begeleidt. Het is even wennen om in het donker te lopen, maar al snel merk je dat je zintuigen zich aanpassen. Je gaat beter luisteren en meer vertrouwen op de tast. En, wat je niet kunt zien, kun je erbij fantaseren. Want, lijkt die boom niet op een reus? Of op een Romeinse ridder? Volop ruimte voor beleving dus tijdens deze avondwandeling in het Peelmoeras. Misschien een beetje spannend om in het donker te lopen, maar de Peelgids zorgt voor een veilige route. Dus kom naar de Nacht van de Nacht in De Groote Peel en geniet van de sfeer, de stilte en het donker.

Na de wandeling, die ongeveer 1,5 uur duurt en 2,5 kilometer lang is, worden de deelnemers in de Peelboerderij getrakteerd op een warm drankje met koek. Een verteller van De Verhaalderij vertelt sfeervolle verhalen over de nacht, nachtdieren, de sterren en/of de maan. De vertelsessie begint rond 21.00 uur en zal tot ongeveer 21.30 uur duren.

De Nacht van de Nacht is geschikt voor alle leeftijden en dus een avond genieten voor het hele gezin. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind, inclusief drankje en iets lekkers. Reserveren is noodzakelijk en kan via:www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Voor meer informatie over de Nacht van de Nacht: www.nachtvandenacht.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie