Skip to content

Activiteitenprogramma Buitencentrum De Pelen november 2016

Glendi
28 oktober 2016 | 8:30

Advertentie

De Groote Peel OspelStaatsbosbeheer organiseert elke maand leuke activiteiten in Buitencentrum de Pelen. Deze maand staan er niet alleen excursies, maar ook een lezing van Gerard Geboers en twee filmvertoningen van Cor Speek gepland. In onderstaand overzicht zie je wat er allemaal te doen is.

Lezing Gerard Geboers – zondag 6 november
Gerard vertelt wat de aanleiding was om zijn (Ned/Eng) boekje met de titel ‘Een bommenwerper crashte in de Groote Peel’ te schrijven. Donald Jordan, de piloot van de neergeschoten bommenwerper, wordt uit de anonimiteit gehaald en ook hoor je hoe die publicatie o.a. dankzij de overleggroep “Oorlog rond de Groote Peel” tot meer informatie over die crash heeft geleid. Gerard houdt een pleidooi voor het vastleggen van herinneringen aan de oorlog, maar vooral ook voor samenwerken. Er zijn twee lezingen (met dezelfde inhoud) die starten om 13.30 en 15.00 uur. De duur is 40 minuten. Reserveren is niet mogelijk en vol is vol. Deelname is een vrijwillige bijdrage.

Snertwandeling – zondag 13 november
Tijdens deze Herfstwandeling voor het hele gezin ga je lekker doorstappen over knuppelbruggen en peelbanen en volop genieten van de Peel in herfsttooi. Een Peelgids vertelt bijzonderheden over het gebied. Na afloop weer lekker warm worden met een stevige kop soep in het Buitencentrum. De lengte van de wandeling is ongeveer 3 km en duurt 2 uur. Starten om 11.00 uur bij het Buitencentrum. Deelname kost € 10 per volwassene en € 7,50 per kind, inclusief soep. Reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl

Film van Cor Speek over “De vlucht van de kraanvogels” – zondag 13 november
De film toont beelden van alle bekende rustplaatsen tijdens de vogeltrek in Europa. Van Rügen, Diepholz en zelfs de Strabrechtse heide en de Peel tot Extremadura in Spanje waar de vogels overwinteren of doortrekken naar Afrika. Op deze plaatsen heeft Cor opnames gemaakt en later gemonteerd. De film duurt 40 minuten en wordt ondersteund met ingesproken tekst. Na de film volgt een aanvullend verhaal over de kraanvogel. Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur. Reserveren is niet mogelijk en vol is vol! Deelname is een vrijwillige bijdrage.

Vollemaanwandeling – maandag 14 november
Op die avond kan je weer dwalen over de door de maan verlichte peelbanen. Al je zintuigen staan op scherp, de duisternis en geluiden van de Peel in de avond worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring! De excursie is ongeveer 2,5 kilometer en start om 19.30 uur bij de ingang van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De activiteit duurt tot 22.00 uur. Deelname kost € 7,50 voor volwassenen en € 5,- per kind. Reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl

Verrassende Veentocht – zondag 27 november
Staatsbosbeheer organiseert elke laatste zondag van de maand een Verrassende Veentocht. De route is 8 à 10 kilometer lang en de excursie duurt ongeveer 3 uur. Welke route de Peelgids loopt, dat is een verrassing. Bovendien is elk seizoen anders, dus elke keer verrassend wat je tegenkomt. Na afloop samen nagenieten van koffie/thee met Limburgse vlaai. De Verrassende Veentocht start om 13.00 uur bij het Buitencentrum. Deelname kost € 10 inclusief koffie/vlaai. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl

Film van Cor Speek over “Natuurlijk Duitsland” – zondag 27 november
De film toont beelden van kraanvogels die terug komen van hun overwinteringsgebieden Spanje en Afrika en ook als ze zich weer in de herfst verzamelen voor de trek naar het zuiden. Ook het broeden en grootbrengen van hun jongen zijn te zien. Het zijn niet alleen kraanvogels, ook landschappen, planten en andere dieren zijn volop in deze film verwerkt. Cor Speek bezocht het grote trappengebied in de omgeving van Berlijn en ook Rügen en Diepholz zijn te zien. Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur. Reserveren is niet mogelijk en vol is vol! Deelname is een vrijwillige bijdrage.

Buitencentrum De Pelen ligt aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk. Voor meer informatie kijk op: www.staatsbosbeheer of telefonisch: 0495 – 641 497.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Weert kermis is geopend-17
Ga jij ook naar de kermis?
28 september 2024 | 10:15
2024_09_19 Boeken en platenmarkt in KelpenOler
Groot aanbod
28 september 2024 | 10:00
Screenshot
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
28 september 2024 | 9:00

Advertentie