Skip to content

VVD Nederweert reageert op VvVVE

Redactie
2 november 2016 | 18:30

Advertentie

detailhandelsstructuurvisie CentrumplanDe VVD Nederweert reageert met deze ingezonden brief op de op 13 oktober in de media verschenen berichtgeving over de oprichting van de Vereniging van Vastgoed Eigenaren Nederweert. In dit bericht geeft de VvVE Nederweert aan zwaar teleurgesteld te zijn in de opstelling van de VVD ten aanzien van het centrumplan en meer specifiek, de ontwikkeling van pand Wijen.

Graag willen wij ons standpunt nogmaals uitleggen.

De VVD Nederweert is van mening dat er nu en in de toekomst op de Lambertushof een supermarkt gevestigd dient te blijven. Dit is enerzijds van groot belang voor alle inwoners aan de noordzijde van Nederweert, waaronder ook de vele oudere inwoners in de directe omgeving van het centrum. Anderzijds is het belangrijk om het winkelgebied in de kern van Nederweert zo compact mogelijk te houden. Zo blijft er sprake van een evenwichtige verdeling waarin ondernemers een kans van bestaan hebben. Randvoorwaarde hierbij is dat omwille van de economische levensvatbaarheid van het centrum de toegankelijkheid rondom de Lambertushof dient te worden verbeterd. De werkgroep, die alle belanghebbenden van het centrum vertegenwoordigde en die hierover diverse malen contact en overleg met de gemeente heeft gehad, heeft middels een brief op 13 september aangegeven te kiezen voor variant 5 (gedeeltelijk eenrichtingverkeer in de Kerkstraat met extra parkeerplaatsen). De VvVE heeft aangegeven met dit verkeersplan akkoord te zijn. Onze wethouder is voortvarend met de uitvoering ervan gestart en heeft zich tot doel gesteld om een en ander op zo kort mogelijke termijn te realiseren.

De VVD is van mening dat de vastgoedeigenaar van de supermarkt op de Lambertushof alles in het werk dient te stellen om de locatie toekomstbestendig te maken. Wij vinden dat het college hem zo veel als mogelijk dient te faciliteren om zodoende de realisatie ervan op zo kort mogelijke termijn mogelijk te maken. Op basis van de conclusies uit het BRO-rapport zal de VVD geen medewerking verlenen aan een, met de Lambertushof, concurrerende activiteit in pand Wijen.  Dit voorbehoud hebben wij gemaakt in de raadsvergadering van 12 juli jongstleden.

Wij roepen dan ook wederom de betrokken partijen op de Lambertushof dringend op, te zoeken naar een gezamenlijke doorbreking van de huidige patstelling.

Bestuur en fractie VVD Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie