Skip to content

Programma Hart voor je Wijk

21 november 2016 | 10:58

hart-voor-je-wijk-budschopOp zaterdag 26 november vindt de eindmanifestatie plaats van het project Hart voor je Wijk Budschop. Een dag vol verrassende activiteiten op het gebied van sport en cultuur. Leerlingen van basisschool Budschop vormen de verbindende schakel tussen de verenigingen, organisaties en inwoners. Kom kijken en doe mee.

Kinderen op onderzoek in Budschop
Een actieve rol is weggelegd voor de kinderen en de verenigingen in de wijk. Leerlingen van basisschool Budschop zijn de afgelopen weken de wijk in gegaan om activiteiten en kenmerkende objecten te fotograferen. En na een interviewtraining op school gingen ze op pad om de bewoners naar hun cultuur- en sportbeleving te vragen. Ook de verenigingen en organisaties uit de wijk zijn hierin meegenomen en uitgenodigd om deel te nemen aan het eindevenement. Daarbij kregen ze de opdracht om met verrassende activiteiten te komen waarin sport en cultuur gezamenlijk acteren.

Kleurrijke stoeptegels
De verschillende accommodaties van de verenigingen en organisaties worden verbonden door kleurrijke stoeptegels die zijn beschilderd door de leerlingen. Hierdoor ontstaat er een wandelroute. Op de locaties die door deze stoeptegels met elkaar zijn verbonden, zal van alles te beleven zijn voor jong en oud. Sport- en cultuuractiviteiten voor het hele gezin!

Opening door wethouder
Het middagprogramma start om 14.00 uur met de opening van de stoeptegelroute door wethouder Geraats bij de basisschool. Na de opening ontvang je het (route)programma en kun je een keuze maken uit de verschillende activiteiten die plaatsvinden op de locaties langs de route. Deelname is gratis. Om 17.00 uur sluiten de deuren.

Zwemmen, ponyrijden, bakken
Wat kun je allemaal verwachten? Onderstaand een overzicht van het programma.

  • 14.00 – 17.00 Basisschool Budschop: foto-expositie leerlingen groep 5/6 (foto’s worden ook digitaal getoond op verschillende locaties)
  • 14.00 – 17.00 Cupcakes bakken buurtvereniging St. Rochus uit Budschop
  • 14.00 – 17.00 Jong Nederland: kampvuur, marsmallows roosteren en kinderen leren sjorren
  • 14.30 – 17.00 Manage de Kraal: een ritje maken op een pony
  • 15.30 – 16.00 Manage de Kraal: dressuuruitvoering op muziek
  • 15.00 – 17.00 Zwembad Merenveld: activiteiten reddingsbrigade en ZPC Nederweert: demonstratie synchroonzwemmen, puzzelopdrachten (puzzelstukken opduiken en op de kant oplossen), drenkeling redden met diverse drijfmiddelen (ook droog oefenen), estafette van kleine groepjes tegen elkaar zwemmen (vergeet uw zwemkleding niet als dat u hieraan wilt deelnemen)

Veel muziek en dans
Om 19.00 uur gaan de deuren van de zaal van de Kerk Budschop open waarna om 19.30 burgemeester Evers het avondprogramma opent. Stichting Muziekcollectief Nederweert Live sluit het project muzikaal af met het jaarlijks terugkerend evenement Nederweert Live Binnen. De entree is gratis!

  • 19.00 – 19.30 Inloop en film Hart voor je Wijk Budschop
  • 19.30 – 19.45 Openingswoord burgemeester Evers
  • 19.45 – 20.00 Dansvoorstelling line dance door leerlingen van basisschool Budschop
  • 20.00 – 21.00 optreden leerlingen van Rick’s Rockplein
  • 21.00 – 22.30 Band Skyway Avenue
  • 22.30 – 00.00 Band Kwabaal

Samenwerkende partners
Hart voor je Wijk Budschop is een initiatief dat door inzet van de organisaties en inwoners uit Budschop vorm heeft gekregen. Een werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van Manege de Kraal, de reddingsbrigade, dorpsraad Budschop, de gemeente Nederweert, Vorkmeer en Rick, heeft hard gewerkt om dit evenement mogelijk te maken. Het project wordt ondersteund door NOC*NSF, LKCA, Fonds voor Cultuurparticipatie en Kenniscentrum Sport. Landelijk worden drie verschillende pilotprojecten op het gebied van het bevorderen van lokale samenwerking tussen sport- en cultuurverenigingen ondersteund. Hart voor je Wijk Budschop maakt daar deel van uit. Daarnaast hebben verschillende organisaties, fondsen, verenigingen en bedrijven hieraan financieel en of materieel bijgedragen.

Met dank aan alle partners die hieraan hebben bijgedragen, wensen wij je een gezellige en inspirerende dag toe!

Lijst van sponsors 

NOC*NSF (Het Nederlands Olympisch Comité * Nederlandse Sport Federatie)
Fonds voor cultuurparticipatie
LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst)
Kenniscentrum Sport
Prins Bernhard Cultuurfonds
Rick (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie)
SIEN (Scholen in een Netwerk)
HEMA Weert/Nederweert
GAMMA Weert
Stickerexpress Nederweert
Basisschool Budschop
Manage de Kraal
Zwembad Merenveld (Laco)
Stichting Nederweert Live
Parochie St. Rochus Budschop
Verenigingen uit Budschop (zie programma)

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie