Skip to content

Internationaal succes Fresh Allstars

23 november 2016 | 9:29

internationaal-succes-fresh-allstarsDe breakdance formatie Fresh Allstars heeft Nederland, en daarmee ook Weert weer goed op de kaart gezet door het winnen van 2 internationale breakdance competities.

Tweede plaats in Los Angeles
Vorige week vlogen Lorenzo Caboni en coach Raymon Truijen naar Los Angeles in Amerika, voor een van de bekendste breakdance-battles van de wereld, genaamd: ‘Freestyle Session’.  Tijdens deze competitie, die al sinds de jaren 90 wordt georganiseerd, werd dit jaar voor het eerst een kids-battle georganiseerd voor dansers t/m 13 jaar.

Lorenzo danste samen met een b-boy uit Belgie, die net als hem speciaal naar Amerika ging om mee te doen aan de battle. Ongeveer 40 duo’s uit Amerika, Canada, Mexico, Japan en Korea schreven zich in voor de competitie. Na een qualificatieronde werden 8 duo teams gekozen voor de knock-out battles. Lorenzo en zijn belgische partner Cis zaten bij de beste 8 teams en mochten hun eerste battle doen tegen een duo uit New York.Deze battle werd met een unanieme jurybeslissing gewonnen, evenals de halve finale die de jongens ook wonnen tegen 2 b-boys uit Japan.

internationaal-succes-fresh-allstars-2

In de finale namen de jongens het op tegen de thuisploeg en daarmee ook de favoriet. De jongens uit Amerika waren erg sterk en de battle eindigde in een tie-break (gelijkspel). Na een tie-break moesten allebei de duo’s nog een keer dansen en besloot de jury met een 3-2 beslissing dat de jongens uit Amerika de battle wonnen.

Na de battle kreeg Lorenzo veel respect van het Amerikaanse publiek waaronder de zanger ‘Will I Am’ van de bekende Amerikaanse groep ‘Black Eyed Peace’, die zelfs met Lorenzo op de foto wilde.

Eerste plek in Zwitserland
Toen Lorenzo  en zijn ouders op dinsdag aankwamen in Nederland kon hij maar 2 dagen bekomen van zijn eerste bezoek aan Amerika. Hij moest meteen door naar een internationaal toernooi in Zwitserland. Dit toernooi nodigde 16 wereldtoppers uit waaronder 8 kids en 8 volwassenen. Deze dansers werden via een lotingssysteem gekoppeld aan elkaar.

Op de dag zelf werden er ook kwalificaties gehouden. De winnaars van deze qualificatie battles werden tegenover de uitgenodigde duo’s gezet en moesten het tegen elkaar opnemen in knock-out battles. Lorenzo had het geluk dat hij werd gekoppeld aan een erg sterke danser uit Ukraine.

Na het uitschakelen van 3 duo’s stond Lorenzo alweer in een internationale finale. Deze keer wederom tegen dansers uit Amerika en Japan. Gelukkig waren Lorenzo en zijn partner in vorm en wonnen ze de finale battle met een overtuigende jury beslissing. Met een mooie trofee, 750 euro prijzengeld, meer volgers op social media en nieuwe fans in de breakdance wereld mocht Lorenzo weer terug naar het rustige leven in Nederweert. Ook mocht hij, net zoals alle andere kinderen, gewoon weer lekker naar school toe.

Raymon Truijen wint in Phoenix
Na de wedstrijd in Los Angeles bleef Raymon Truijen nog even in Amerika, onder andere voor het bezoeken van een toernooi in Phoenix, Arizona. Samen met twee dansers uit Belgie en Engeland deed hij mee aan een 3on3 battle. Na 3 knock-out battles tegen lokale teams uit Arizona mochten ze het in de finale opnemen tegen een team uit Las Vegas. De 3 juryleden besloten unaniem dat Raymon samen met zijn team de titel mee terug mochten nemen naar Europa.

Komende zaterdag zijn de Fresh Allstars, waaronder Lorenzo en trainer Raymon, te zien op NPO3 bij het programma Z@pp Live. Ze vertellen hier over hun prestaties op Holland’s Got Talent en het winnen van de Wereldkampioenschappen vorige maand in Essen, Duitsland.

Meer weten over de Fresh Allstars en Dansschool Fresh? Bezoek dan www.dansschoolfresh.com.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30
2024_10_18-15.000-voor-lokale-verenigingen-Heerschap-33
Spek de kas actie
18 oktober 2024 | 19:00

Advertentie