Skip to content

Samen naar een veiliger sportklimaat bij VC Fortutas

Glendi
30 november 2016 | 14:00

Advertentie

Smashbal VC Fortutas Nederweert 7Volleybalclub Fortutas vindt het belangrijk dat er een Veilig Sportklimaat is voor alle leden en dat het plezier beleven aan het volleybal bevorderd wordt. Vanuit het bestuur is hiervoor een beleidsplan opgesteld met een aantal acties die leiden tot een veiliger sportklimaat. In de ledenvergadering en tijdens bijeenkomsten met ouders van de jeugdleden is er een toelichting gegeven op dit plan. Het plan is door de ledenvergadering goedgekeurd. Hieronder een overzicht van de onderdelen in het plan die inmiddels gerealiseerd zijn.

11 Regels voor Gewenst Gedrag

Er zijn een 11-tal omgangsregels van gewenst gedrag binnen VC Fortutas geformuleerd en vastgesteld. Deze regels zijn inmiddels gecommuniceerd naar alle leden en gepubliceerd op onze website www.fortutas.nl. In de informatiefolder voor nieuwe leden zijn de regels ook opgenomen.

Aanstellen van een Vertrouwens Contact Persoon

Er is binnen de vereniging een Vertrouwens Contact Persoon (VCP) aangesteld. Dit is Willy Meurs en hij heeft zich voorgesteld in zijn rol aan alle leden via een artikel in het clubblad. Vanuit het bestuur is voorzitter Niek Creemers de portefeuillehouder voor het Veilig Sportklimaat.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Voor alle trainers, coaches en bestuurders van VC Fortutas is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd. Deze zijn allen met goed resultaat verstrekt.

Workshop Sportief Coachen

Voor alle trainers en coaches is een workshop Sportief Coachen gehouden. Tijdens deze workshop hebben de deelnemers uitleg gekregen hoe zij om kunnen gaan met lastige situaties en zijn hierover met elkaar in gesprek gegaan.

Workshop Mentale Weerbaarheid

Voor alle scheidsrechters is een workshop Mentale Weerbaarheid gehouden. De scheidsrechters kregen hierbij uitleg over hoe ze het beste kunnen omgaan met lastige situaties tijdens wedstrijden.

Niek Creemers, voorzitter VC Fortutas: “Ik vind het erg belangrijk dat iedereen met plezier kan volleyballen bij VC Fortutas. Tijdens trainingen, wedstrijden en besprekingen gaan we met respect met elkaar om zodat iedereen zich veilig kan voelen.”

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie