Skip to content

De Dorpsherberg Ospel bakt met meel uit Ospelse molen

Redactie
5 december 2016 | 17:00

Advertentie

coen-van-der-zanden-en-molenaar-ospelOnlangs heeft molenaar Geert van Winkel van molen “de Korenbloem” in Ospel de eerste partij van 100 kg vernieuwd pannenkoekenmix-meel geleverd aan Pannenkoekenhuis, restaurant en partijencentrum  de Dorpsherberg in Ospel.

Het meel is gemalen op de molen op Ospel, gebuild en gemixt naar de verhoudingen die zijn aangegeven door eigenaar Coen van der Zanden. Nieuw is dat het mengsel naast tarwemeel en tarwebloem ook boekweitbloem bevat. De pannenkoek krijgt daardoor meer structuur aldus Coen. Dit meel laat zich beter bakken en de pannenkoek is lekkerder door de betere structuur. Daarnaast draagt dit bij aan de verdere promotie van streekproducten. Een volgende stap naar meer streekproducten, naast onder andere het Crole Limousinrund uit de Groote Peel, champignons en eieren, aldus Coen.

img_1486-kopie

Voor Geert van Winkel is dit een mooie kans om de molen een meer economische functie te geven. Immers een molenaar wil graag malen om meel te kunnen uitleveren, zoals dat in het verleden ook het geval was. Hiermee kan hij tevens een verdere invulling geven aan het item van “Boer tot product” en aan zijn ambachtelijk wijze van malen.

Proeven? Reserveer snel een plaatsje bij De Dorpsherberg via www.dedorpsherberg.nl

Opening molen
De molen is iedere 2e en 4e zaterdag van de maand van 10.00 tot 15.00 uur open. Dus dit jaar nog open 10 en 17 december (ivm kerstmis).

Rondleidingen
Buiten de openingstijden is een bezoek met familie of groepjes mogelijk. Maak een afspraak met molenaar Geert van Winkel via 06-30457014.

Meer informatie vind je op www.dekorenbloemospel.jimdo.com

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie