Skip to content

De Pelen sluit jubileumjaar af met speciale actie Peelboek

Glendi
8 december 2016 | 15:00

Advertentie

A5 promotieflyer PeelboekBuitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Groote Peel, vierde dit jaar z’n 50-jarig jubileum. Ter gelegenheid van dit jubileum is in juni het boek ‘Nationaal Park De Groote Peel in vogelvlucht’ gepresenteerd. Het boek is te koop in het Buitencentrum en nu, aan het einde van het jubileumjaar, krijgen kopers van het boek de ANWB wandelgids ‘Nieuwe wildernis’ cadeau (zolang de voorraad strekt). Kopers maken ook nog eens kans op een excursie voor max. 20 personen of een Kinderfeestje in De Groote Peel. De opbrengst komt ten goede aan natuureducatie bij De Pelen.

Bijzonder jaar voor bijzonder centrum
Het jubileumjaar is bijna voorbij. Medewerkers en vrijwilligers kijken met plezier terug op de bijzondere activiteiten ter gelegenheid van dit jubileum. Want bijzonder is het zeker dat Staatsbosbeheer al vijftig jaar lang bezoekers ontvangt, informeert, excursies, evenementen, muziek en educatieve programma’s aanbiedt in Nationaal Park De Groote Peel. Inmiddels ontvangt het Buitencentrum elk jaar ruim 150.000 gasten! Een resultaat om trots op te zijn.

Geef eens een Peelboek cadeau!
Tijdens de viering van het jubileum in juni kreeg Staatsbosbeheer een uniek cadeau: het boek ‘Nationaal Park De Groote Peel in vogelvlucht’. Dit prachtige boek is een lees- en kijkfeest rondom dit bijzondere hoogveengebied. Het biedt verdieping over het ontstaan, de cultuurhistorie en de flora en fauna van de Peel. De prachtige foto’s geven een goed beeld van de vele planten en dieren die je tijdens een wandeling tegen kan komen. Daarnaast is het een boek wat de beleving van het gebied weergeeft.

Het boek werd, geheel belangeloos gemaakt door oud-burgemeester Hans Smulders en oud-Staatsbosbeheermedewerker Phlip Bossenbroek en cadeau gedaan aan Staatsbosbeheer. De financiering van het boek – in een oplage van 2000 stuks – werd versterkt door de Provincie Limburg, Provincie Brabant, Gemeente Nederweert, Gemeente Asten, Gemeente Peel en Maas, Waterschap AA en Maas en Waterschap Peel en Maasvallei. Hierdoor komt de opbrengst van de verkoop van de boeken geheel ten goede aan jeugdnatuureducatie bij het Buitencentrum De Pelen.

Het boek is voor € 19,95 te koop bij het Buitencentrum. Het is een prachtig cadeau voor de feestdagen en als representatiecadeau voor relaties, maar ook gewoon voor jezelf. Tot ten met 31 januari 2017 krijg je bij aanschaf van het Peelboek de ANWB wandelgids ‘Nieuwe wildernis’ cadeau (zolang de voorraad strekt) met daarin 20 mooie routes om te wandelen, fietsen of kanoën in unieke natuurgebieden van Nederland. Bovendien maak je kans op een excursie voor max. 20 personen of een Kinderfeestje voor max. 10 kinderen in De Groote Peel! Het Buitencentrum De Pelen ligt aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk. Kijk voor meer informatie op: www.staatsbosbeheer.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie