Skip to content

De Bengele Beweegt – Ger van der Weerden in the spotlight

Redactie
10 december 2016 | 17:00

Advertentie

ger-van-der-weerden-bengele-beweegt-3De veranderende samenleving waar participatie, ontmoeting, zelfsturing en maatschappelijk ondernemen steeds meer centraal komen te staan, vraagt om een andere rol van traditionele sportparken en aanbieders. Stichting De Bengele Beweegt streeft er dan ook naar om De Bengele te transformeren naar een buurtpark en daarmee tot dé sociale ontmoetingsplaats in Nederweert.

Voor alle leeftijds- en doelgroepen is een gevarieerd, vernieuwend en kwalitatief hoogwaardig sport-, beweeg en cultureel aanbod aanwezig.  Er ontstaat een open, uitnodigende omgeving waarin wordt samengewerkt met andere maatschappelijke partners waardoor ook overdag de totale omgeving beter benut gaat worden.  De Bengele wordt een omgeving waar vrijwilligers en professionals elkaar versterken waarbij ontmoeten, ontspannen en ontwikkelen centraal staan.

  1. We gaan in gesprek met Ger van der Weerden
    Mijn naam is Ger van der Weerden, ik ben 64 jaar en woon in Nederweert. Ik geef op dit moment trainingen aan 40+ heren sport fit gym bij Gympoint Nederweert in de sporthal. Daarnaast ben ik lid van NTC 72, de tennisclub is ook deelnemer van dit project. Vele jaren heb ik gewerkt voor een landelijke sportkoepel (NKS), daarin verenigingen ondersteund van jeugdsport t/m seniorensport.
  2. Hoe kom jij in aanraking met de stichting De Bengele Beweegt?
    Ik ben als sport- en ouderenadviseur gevraagd deel te nemen in een werkgroep. Ik zit in een van de vier werkgroepen van de Bengele Beweegt, namelijk “Een leven lang”. Sport voor iedereen, van jong tot oud. Een leven lang bewegen. Ik heb altijd mensen gestimuleerd om te bewegen, daarom was ik direct bereid deze werkgroep aan te vullen.
  3. Vertel eens wat meer over de Special Sportmix
    De werkgroep ‘Een leven lang’ van stichting “De Bengele Beweegt” heeft een pilot programma ontwikkeld voor de speciale doelgroep. Vijf zaterdagmiddagen wordt een sportinstuif georganiseerd waarin mensen met een  beperking kennis kunnen maken met diverse sporten. In deze pilot wordt onderzocht wat de behoeften zijn van de doelgroep, zodat op De Bengele passend aanbod gecreëerd kan worden.
  4. Wat is de meerwaarde van de Special Sportmix voor de stichting De Bengele Beweegt?
    Voor de sportaanbieders van De Bengele Beweegt is dit een laagdrempelige manier om in aanraking te komen met de speciale doelgroep. Trainers laten ervaren hoe het is om aan hen sporttraining te geven. De sportaanbieders worden gestimuleerd ook binnen hun eigen reguliere sportaanbod, speciaal sportaanbod te realiseren.
  5. Wat is jouw wens dat de stichting nog gaat bereiken?
    Als we als stichting al eens het volgende kunnen waarmaken: Met elkaar blijven samenwerken om het sport- beweeg aanbod te versterken. Stimuleren sport/ bewegen voor iedereen en van jong tot oud. Een leven lang. Beschikken over geschikte accommodaties die het mogelijk maken om te sporten en te ontmoeten.
  6. Wil je nog wat zeggen tegen het bestuur van de stichting?
    Prima werk van de organisaties om samen te werken. Samen ben je veel sterker. Probeer je achterban zoveel mogelijk te informeren om betrokkenheid te creëren. Deel kennis met elkaar.

bengele-beweegt-banner

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie